Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

....

Ξεχωριστή στιγμή  για τα Δημοτικά Σχολεία της Ανατολικής Αττικής ήταν το απόγευμα της Κυριακής 24 Οκτωβρίου 2010. Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία οργάνωσε ειδική εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητών και μαθητριών της Ε΄και ΣΤ΄ Τάξεως της σχολικής χρονιάς 2009-2010, όσων Δημοτικών Σχολείων, ιδιωτικών και δημοσίων της Ανατολικής Αττικής, συμμετείχαν στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό « Παιχνίδι και Μαθηματικά» στις 19 Μαρτίου 2010.
      Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο  της Μαθηματικής Σχολής του  Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, έγινε η βράβευση των μαθητών-τριών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό. Ένα χαρούμενο πλήθος παιδιών, συνοδευόμενο από τους γονείς τους αλλά και από μεγάλο αριθμό Διευθυντών Σχολείων και εκπαιδευτικών τους που ήλθαν κοντά στα παιδιά να μοιραστούν τη χαρά μαζί τους, δημιούργησαν το αδιαχώρητο στο αμφιθέατρο. Μαθητές & μαθήτριες από τα ιδιωτικά σχολεία Κολλεγίου Αθηνών, Εκπαιδευτηρίων Κωστέα –Γείτονα, Νέας Γενιάς Ζηρίδη, Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου αλλά και από τα δημόσια Γραμματικού, Μαραθώνος, Νέας Μάκρης, Αγίας Μαρίνας, Ραφήνας, Πικερμίου , Παλλήνης, Γλυκών Νερών , Γέρακα και άλλων παρέλαβαν το τιμητικό δίπλωμά τους από τα μέλη της Μαθηματικής Εταιρείας.
      Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμού, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών κος Γεώργιος Δημάκος, είναι βέβαιο ότι, από την εμπειρία του παρελθόντος καθώς η Εταιρεία υπάρχει από το 1932 έτος, μεταξύ των σημερινών βραβευθέντων μαθητών-τριών βρίσκονται οι αυριανοί επιστήμονες, επαγγελματίες ,πολιτικοί και στελέχη της αυριανής κοινωνίας μας που θα οδηγήσουν το Λαό μας στη συνέχιση της προόδου και του πολιτισμού.
       Ακόμη ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κος Γρηγόριος Πραστάκος, ο οποίος μάλιστα παρευρέθη ως γονιός, ανέφερε: « Ο μεγάλος και ίσως ο μόνος αληθινός εθνικός μας πλούτος είναι το μυαλό μας. Και σ’ αυτόν τον πλούτο πρέπει να στραφούμε δημιουργικά, δηλαδή προς την παιδεία μας. Από την άποψη αυτή οι διαγωνισμοί στους στίβους του πνεύματος συμβάλλουν στην καλλιέργεια, στην ανύψωση της άμιλλας, στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των νεαρών μαθητών –τριών αλλά και στην   εδραίωση της αγάπης για τα μαθήματά τους και ιδιαίτερα προς τα μαθηματικά» .
      Θερμά συγχαρητήρια προς την  Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία  για την πρωτοβουλία της και προς τους μαθητές –τριες για τη διάκρισή τους. Όπως επίσης και προς τους εκπαιδευτικούς τους που τους παρότρυναν να αποβάλλουν το φόβο τους και να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.
        Στη φωτογραφία είναι οι βραβευθέντες μαθητές –τριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας με τους εκπαιδευτικούς τους.
       Τους ευχόμαστε «πάντα επιτυχίες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york