Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Δηλώσεις Παναγιώτη Βορριά στη Ντώϋτσε Βέλλε


Ο κ. Παναγιώτης Βορριάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Ντόιτσε Βέλε σχετικά με τον μετανάστη Μήτρος Αντρέα, που είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ στην εκλογική περιφέρεια Αγ. Στεφάνου, ανέφερε τα εξής:

«Μια από τις σημαντικές καινοτομίες, του Προγράμματος Καλλικράτης, που αφορά τις νέες αρμοδιότητες των νέων Δήμων, είναι και αυτή που περιγράφεται στο άρθρο 78 του σχετικού νόμου και αφορά την ένταξη των Μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι, σε κάθε Δήμο συγκροτείται και λειτουργεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών ως συμβουλευτικό όργανο του Δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία.

Το συγκεκριμένο μέτρο, μαζί με τη δυνατότητα που, για πρώτη φορά, δίνεται στους ομογενείς και νόμιμους μετανάστες να ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές αλλά και να είναι υποψήφιοι, αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για την ισότιμη ένταξη τους στην πολιτική ζωή της χώρας.

Θέλουμε εδώ να σημειώσουμε ότι, εμείς, υλοποιώντας μια προεκλογική μας δέσμευση, συγκροτήσαμε στο Δήμο ήδη από το 2007 Επιτροπή Μεταναστών, στην οποία συμμετείχε και εκπρόσωπος των Μεταναστών.

Η Επιτροπή αυτή εργάστηκε ουσιαστικά στην κατεύθυνση της ομαλής ένταξης των Μεταναστών στην τοπική μας κοινωνία.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york