Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Στάθης Βαγενάς: Έχω όραμα για την πόλη και πιστεύω στην ενεργή συμμετοχή όλων των δημοτών και στη συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων

| |

O Σ τ ά θ η ς Β α γ ε ν ά s

Ν ο μ ι κ ό ς, Ο ι κ ο ν ο μ ο λ ό γ ο ς, Κ ο ι ν ω ν ι ο λ ό γ ο ς, Π α ι δ α γ ω γ ό ς

Δ ι ε υ θ υ ν τ ή ς Τ α χ υ δ ρ ο μ ι κ ο ύ Τ α μ ι ε υ τ η ρ ί ο υ

Σ τ η ν υ π η ρ ε σ ί α

τ η ς τ ο π ι κ ή ς

α υ τ ο δ ι ο ί κ η σ η ς

Οι θέσεις και οι απόψεις του Στάθη Βαγενά στα κοινωνικά, πολιτιστικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαιτέρως στα θέματα του νεοσύστατου Δήμου Παλλήνης, που απαρτίζεται από τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις Γέρακα, Παλλήνης και Ανθούσας παίρνουν σάρκα και οστά, με την υποψηφιότητά του ως Δημοτικού Συμβούλου στον συνδυασμό « Δήμος Ισχυρός, Πόλη με όραμα » του Υποψηφίου Δημάρχου Σπύρου Κωνσταντά.

Ο Στάθης Βαγενάς, πρώην εκπαιδευτικός και σημερινό ανώτερο τραπεζικό στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στηρίζει τις νέες αντιλήψεις, αρχές και αξίες του συνδυασμού συμβάλλοντας με την μακρόχρονη κοινωνική και πολιτική του εμπειρία στα θέματα παιδείας, περιβάλλοντος, κοινωνικής πρόνοιας, αθλητισμού, δημόσιας διοίκησης, οικονομικής στήριξης και ανάπτυξης στο Δήμο Παλλήνης.

H θέση μου:

Πιστεύω, στην ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας, σκέψης και κουλτούρας, σχετικά με τη φιλοσοφία των αλλαγών στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση μακριά από τοπικισμούς και άκρατους δογματισμούς.

Στηρίζω, μ’ όλες μου τις δυνάμεις το εγχείρημα του «Καλλικράτη»,γιατί μέσα μου βαθιά πιστεύω ότι η συνένωση των δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών συντελεί στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία τους, αφού μπορεί να εκμεταλλευτεί κανείς καλύτερα τις ευκαιρίες που δημιουργούνται, μέσα στο νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Έχω όραμα για την πόλη και πιστεύω στην ενεργή συμμετοχή όλων των δημοτών και στη συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων, για να γίνει ο νέος δήμος μας, μια σύγχρονη, βιώσιμη, ανθρώπινη και ισχυρή πόλη. Είμαι αποφασισμένος και δεσμεύομαι προσωπικά, να στηρίξω μ’ όλες μου τις δυνάμεις τη βελτίωση του επιπέδου ζωής του πολίτη της πόλης μας και αυτό το εγγυάται όλη η προηγούμενη πορεία μου στη ζωή.

Κοινωνική δράση:

Συμμετέχω ενεργά στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου, έχοντας, ως επίκεντρο της δράσης μου τον άνθρωπο και τα προβλήματά του. Έχω κατ’ επανάληψη εκλεγεί μέλος Διοικητικών Συμβουλίων επιστημονικών σωματείων στην Εκπαίδευση και στη Δημόσια Διοίκηση. Είμαι ενεργό μέλος του «Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδος», του «Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος» και της « Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης».

Έχω παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων στη Δημόσια Διοίκηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εκπαίδευση, το Περιβάλλον και την Οικονομία. Έχω συγγράψει διάφορες επιστημονικές μελέτες και αρθρογραφώ στον περιοδικό τύπο με άρθρα κοινωνικού, πολιτικού, οικονομικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Στο Γέρακα έχω διατελέσει Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου με την επωνυμία «Σύλλογος Ηπειρωτών Γέρακα» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Πηγή», ασκώντας πολύπλευρη κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα. Συμμετείχα ενεργά στην πρωτοβουλία των φορέων της πόλης μας για την αποχέτευση και αγωνίζομαι καθημερινά να προωθήσω την επίλυση των τοπικών προβλημάτων μέσα από το θεσμικό ρόλο που κατέχω στην υπηρεσία μου.

Τι μπορώ να προσφέρω:

- Σε μια πόλη με τόσα προβλήματα, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν στην επίλυσή τους. Χρειάζεται σοβαρότητα, μεθοδικότητα, προγραμματισμός και άριστος επαγγελματισμός.

Πιστεύω, ότι έχω όλα τα εχέγγυα για να συμβάλλω με τον αγώνα μου, στην επίλυση όλων των σοβαρών προβλημάτων, που ταλανίζουν την πόλη μας και τους κατοίκους της.

Ναι, φίλες και φίλοι, συμπολίτισσες και συμπολίτες μου με τη δική σας στήριξη, δεσμεύομαι προσωπικά, ότι θα αγωνιστώ μ’ όλες μου τις δυνάμεις για να προσφέρω στην πόλη μας.

- Στην άμεση αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων(Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο στήριξης, για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων στην πόλη μας).

- Στη δημιουργία έργων υποδομής μιας σύγχρονης πόλης(Αποχέτευση, ύδρευση, όμβρια, οδοποιία, δίκτυα) με πρώτη προτεραιότητα την αποχέτευση.

- Στο σεβασμό του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη(πράσινο, διευθέτηση ρεμάτων, Κεραία, σχέδιο πόλης, καθαριότητα, ανακύκλωση, συγκοινωνία, κυκλοφοριακό, πυλώνες, αδέσποτα, προστασία ζώων).

- Στην προστασία της υγείας και τη μέριμνα για την κοινωνική πρόνοια(Δημοτικά ιατρεία, ΑμεΑ, ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο σπίτι, πολύτεκνοι, Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, κατασκηνώσεις, ναρκωτικά, ανεργία, προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης).

- Στην ανάπτυξη της παιδείας μας(Συνεργασία με εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων, κτιριακή υποδομή, λειτουργική υποστήριξη σχολείων, νέες τεχνολογίες, καθαριότητα, ενίσχυση ενδοσχολικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ασφάλεια μαθητών, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, φύλακες σχολείων, μεταφορά μαθητών).

- Στην ανάπτυξη του πολιτισμού μας( Δημιουργία και Αξιοποίηση πνευματικών κέντρων, πολιτιστικοί σύλλογοι, θέατρο, εικαστικές εκδηλώσεις, προστασία αρχαιολογικών χώρων, ανάδειξη ιστορικών μνημείων, δημοτικό ωδείο, φιλαρμονική, δημοτική βιβλιοθήκη).

- Στην προστασία της νεολαίας μας και την άθλησή της( κέντρα νεότητας, επαγγελματικός προσανατολισμός, επαγγελματική κατάρτιση, Δημοτικό συμβούλιο νεολαίας, προγράμματα καταπολέμησης των ναρκωτικών, αξιοποίηση αθλητικών κέντρων και δημιουργία νέων, όπως γήπεδα ποδοσφαίρου, ενίσχυση αθλητικών συλλόγων, δυνατότητα μαζικής άθλησης δημοτών).

- Στην άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη( Δημιουργία ηλεκτρονικής πόλης(e-πόλη),Διοικητικός εκσυγχρονισμός δημοτικών υπηρεσιών, νέο Οργανόγραμμα, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, Δημοτική Αστυνομία, Ευρωπαϊκά προγράμματα, διαφήμιση, επικοινωνία, προβολή, καταστήματα, λαϊκές αγορές, πολιτική προστασία).

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Εμπιστευτείτε συμπολίτες σας, ικανούς να βοηθήσουν στην αλλαγή νοοτροπίας και σκέψης στη Διοίκηση της νέας μας πόλης, ανθρώπους με όραμα και πίστη, για ένα καλύτερο αύριο σε μας και στα παιδιά μας.

Με Όραμα, Γνώση & Iκανότητα

Θα Οικοδομήσουμε το Μέλλον

Για μια σύγχρονη ισχυρή και


βιώσιμη πόλη.

ΣΤΑΘΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ

Υ π ο ψ ή φ ι ο ς δ η μ ο τ ι κ ό ς σ ύ μ β ο υ λ ο ς

του Συνδυασμού «δ ή μ ο ς ι σ χ υ ρ ό ς, π ό λ η μ ε ό ρ α μ α»
του Υ π ο ψ η φ ί ο υ Δ η μ ά ρ χ ο υ Σ π ύ ρ ο υ Κ ω ν σ τ α ν τ ά
σ τ ο δ ή μ ο Π α λ λ ή ν η ς.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york