Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση- εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Θανάση Παφίλη στην Ραφήνα

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 

      Μαζικότατη  ήταν η προσέλευση στην συγκέντρωση- εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης  με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Θανάση Παφίλη και  σύνθημα «ακτές - λιμάνια λαϊκή περιουσία ελεύθερα για το λαό, όχι φιλέτα για τα συμφέροντα των πολυεθνικών» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στις 24-10-2010 στο σινεμά «Πανόραμα» Ραφήνας.
      Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο Ν. Στεφανίδης υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα που αναφέρθηκε στο σχέδιο των μεγάλων συμφερόντων για την Ανατολική Αττική, στο «παραλιακό μέτωπο» που ξεκινάει από την περιοχή του Μαραθώνα και φτάνει στα σύνορα της Αρτέμιδας και στα σχέδια αυτά συμφώνησαν όλες οι δημοτικές αρχές της ευρύτερης περιοχής. Ο Ν. Στεφανίδης ανέδειξε το αντιλαϊκό χαρακτήρα της «πράσινης ανάπτυξης» στο νέο δήμο Μαραθώνα με το σχεδιαζόμενο αιολικό πάρκο και το τσιμεντονήσι που έρχεται ξανά από το παράθυρο, έργα που θα επιβαρύνουν το περιβάλλον χωρίς βέβαια να προσφέρουν λύσεις στο πρόβλημα της ανεργίας και της επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου ζωής των κατοίκων.
      Από την πλευρά του ο Χρήστος Τσαλαπατάνης, υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου ανέφερε τους ελεύθερους χώρους που εντάσσονται στα σχέδια εμπορευματοποίησης δημόσιων και δημοτικών χώρων (Μαρίκες, «Οχυρό», Κολυμβητήριο, αλιευτικό καταφύγιο κα). Τόνισε ότι η προοπτική ένταξης του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας (ΟΡΛ) στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) ανοίγει τον δρόμο για την διαχείριση των παραθαλάσσιων ζωνών με βάση ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια μακριά από τις λαϊκές ανάγκες. Για αυτό και η Λαϊκή Συσπείρωση μέσα και έξω από το Δημαρχείο θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις σε κάθε προσπάθεια για την προστασία των ελεύθερων χώρων από τις ληστρικές ορέξεις των μονοπωλίων στηρίζοντας ανάλογες κινήσεις κατοίκων όπως στην περίπτωση της παραλίας Μαρίκες.
      Ο Θανάσης Παφίλης ως κεντρικός  ομιλητής συνέδεσε τα κυβερνητικά σχέδια για το περιβάλλον με τις γενικές πολιτικές κατευθύνσεις που υπαγορεύονται από την ΕΕ, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τα μονοπώλια. Σκιαγράφησε το μοντέλο ανάπτυξης που προωθείται για το Λεκανοπέδιο ως έναν διεθνή κόμβος μεταφορών εμπορίου και ενέργειας. Ρώτησε χαρακτηριστικά: «Ποιος θα κερδίσει από αυτή την ανάπτυξη; οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Ελάχιστες θα είναι οι θέσεις εργασίας που θα προκύψουν κι αυτές θα είναι με μισθούς Ασίας».
      Για αυτό και κατάγγειλε τις δυνάμεις που κατεβαίνουν στις εκλογές  ως «αυτοδιοικητικές» αναφέροντας ότι: « Κοροϊδεύουν συνειδητά όσοι αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους σαν διχασμένες προσωπικότητες που άλλα προβλήματα έχουν στον τόπο δουλειά και άλλα στο τόπο κατοικίας. Για παράδειγμα η ανεργία, η κατοικία, τα έργα υποδομής, έχουν να κάνουν με τη συνολική πολιτική, και ποιο δρόμο ανάπτυξης ακολουθείς.
      Καταλήγοντας  κάλεσε τον λαό να στηρίξει με την ψήφο του στις τοπικές εκλογές τις δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, αναδεικνύοντας δήμαρχους και δημοτικούς σύμβουλους που θα αποκαλύπτουν και θα μάχονται ενάντια σε αντιλαϊκά σχέδια, που θα αξιοποιούν τους πόρους των δήμων ακόμα και ενάντια στις επιταγές του «Καλλικράτη» και των νόμων που προστατεύουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Σε αυτό τον αγώνα ο λαός μπορεί να κερδίζει μάχες εφόσον είναι και ίδιος μπροστάρης με την δράση του ανοίγοντας τον δρόμο για μια συνολική πολιτική αλλαγή, για την οικονομία των λαϊκών αναγκών.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york