Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Σε συγκινητικό κλίμα η αδελφοποίηση δήμων Αχαρνών- Ιδαλίου Κύπρου

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο Δημαρχείο Αχαρνών, παρουσία των επίσημων αρχών των δυο πόλεων, πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 1- 3 Οκτωβρίου, η τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Αχαρνών και Ιδαλίου, διαμέσου του προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες 2007-2013».

Ο δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης επεφύλαξε συγκινητική υποδοχή στον ομόλογό του και τους υπόλοιπους εκπροσώπους του δήμου ενώ υπεγράφη ο Όρκος Αδελφοποίησης και Πρωτοκόλλου από τους δύο Δημάρχους. Τέλος, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από μέλη του Χορευτικού – Λαογραφικού ομίλου Ιδαλίου ΅Η ΠαράδοσηΆ.

Το Σαββατοκύριακο οι εκπρόσωποι του δήμου επισκέφθηκαν τον Θολωτό Τάφο, την Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών, τον χώρο της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Αχαρνών καθώς και το αρχαίο θέατρο στην οδό Σαλαμίνος. Στο τριήμερο των εκδηλώσεων οι εκπρόσωποι του δήμου Ιδαλίου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις Αχαρνές, να περπατήσουν στα στενά και να δοκιμάσουν τις ελληνικές νοστιμιές.

Ο Δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος απηύθυνε επίσημη πρόσκληση φιλοξενίας προς τον Δήμαρχο Αχαρνών και τους πολίτες.
Παράλληλα κατά τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση σχετικά με τα θέματα της αδελφοποίησης, τη φυσιογνωμία των δύο πόλεων, τα προβλήματα που βιώνουν οι δύο περιοχές. Σημειώνεται ότι η αδελφοποίηση με τον Δήμο Ιδαλίου υπάγεται στο ευρωπαϊκό επιδοτούμενο πρόγραμμα αδελφοποίησης ευρωπαϊκών πόλεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york