Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Λειτουργεί το 1/3 των κρεβατιών του Ασκληπιείου Βούλας

|

...λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό. Περιοδεία χτες της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ασκληπιείο της Βούλας, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που εμπορευματοποιεί τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας και τον παραδίδει στους ιδιώτες, αναδείχτηκαν κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας στο νοσοκομείο της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών Αλεξάνδρας Μπαλού και των υποψήφιων δημάρχων Γλυφάδας και Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σταύρου Τάσσου και Κώστα Πασακυριάκου, αντίστοιχα.

Απ' τις συναντήσεις που είχαν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τους εργαζόμενους και τους ασθενείς που περίμεναν στα εξωτερικά ιατρεία και τις κλινικές αναδείχτηκε η τραγική έλλειψη προσωπικού, που έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του νοσοκομείου και την ταλαιπωρία των ασθενών και εργαζομένων. Οπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, απ' τα 750 κρεβάτια του Ασκληπιείου λειτουργούν μόλις τα 250 λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ το καλοκαίρι με τις άδειες του προσωπικού έφτασαν να λειτουργούν μόλις τα 50! Οι ελλείψεις είναι τεράστιες σε όλα τα τμήματα, σε νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, γιατρούς. Ενδεικτικό είναι ότι στη σίτιση, που έχει δοθεί σε ιδιωτικό συνεργείο, δουλεύουν μόλις δυο μάγειρες. Οι ασθενείς κατήγγειλαν ότι η αναμονή στα εξωτερικά ιατρεία ξεπερνά τις τέσσερις και πέντε ώρες, ενώ εξέφρασαν και την αγανάκτησή τους για το ότι πρέπει να πληρώνουν απ' την τσέπη τους για εξετάσεις, ενώ έχουν ήδη χιλιοπληρώσει για την υγεία τους. Οι εργαζόμενοι, που δουλεύουν σε συνθήκες υπερεντατικοποίησης, επισήμαναν ακόμα ότι το νοσοκομείο αντιμετωπίζει δραματικές ελλείψεις και σε αναλώσιμα υλικά.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισαν ότι η κατάσταση και στο Ασκληπιείο είναι αποτέλεσμα της συνειδητής πολιτικής που υποβαθμίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας, ενισχύοντας τις αντίστοιχες ιδιωτικές επιχειρήσεις που γιγαντώνονται στην περιοχή και αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους. Ξεκαθάρισαν ότι ο «Καλλικράτης» επιταχύνει την εμπορευματοποίηση της Υγείας. Επισήμαναν ότι οι εργαζόμενοι έχουν χιλιοπληρώσει για την Υγεία και κάλεσαν τους ασθενείς να αρνηθούν να πληρώνουν, να πάρουν μέρος στην πάλη ενάντια σε αυτή την πολιτική. Τόνισαν ότι στη Σοβιετική Ενωση το ζήτημα της δωρεάν παροχής Υγείας και της πρόληψης της ασθένειας ήταν λυμένο για όλο το λαό.

rizospastis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york