Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Εγκαίνια βρεφονηπιακού σταθμού Παλαιάς Φώκαιας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 
 
      Εγκαινιάστηκε από τον Νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρή και τον Πρόεδρο Κοινότητας Παλ. Φώκαιας Μ. Τσαλικίδη ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Παλ. Φώκαιας, που εντάσσεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Νομαρχία Ανατολ. Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Κοινότητες της περιοχής για την ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών στην Ανατολική Αττική.
      Μετά τον αγιασμό, ο Πρόεδρος της Παλ. Φώκαιας  Μ. Τσαλικίδης αναφέρθηκε στην σημασία του εγκαινιαζόμενου σταθμού που είναι ο μοναδικός στην περιοχή και θα βοηθήσει αποτελεσματικά την εργαζόμενη μητέρα ιδιαίτερα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα. Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στα έργα που προώθησε στη περιοχή η Νομαρχία Ανατολ. Αττικής σε στενή συνεργασία με την Κοινότητα και ιδιαίτερα επεσήμανε την ένταξη στα χρηματοδοτούμενα έργα του αλιευτικού καταφυγίου στην Παλ. Φώκαια, που αποτέλεσε όραμα δεκαετιών για την ευρύτερη περιοχή.
      Στο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Λ. Κουρής αναφέρθηκε στο ευρύ πρόγραμμα έργων, για να βελτιωθούν οι κοινωνικές υποδομές στην Ανατολική Αττική, έτσι ώστε να βοηθηθούν τα παιδιά και οι γονείς τους αλλά και οι συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας.
      “Τα έργα αυτά αγκαλιάζονται από τις τοπικές κοινωνίες” συνέχισε ο Λ. Κουρής “γεγονός που επιβεβαιώνει την χρησιμότητά της και εγγυάται τη σωστή λειτουργία τους στο μέλλον”.
      Το  διώροφο κτήριο που κατασκευάστηκε για την στέγαση του βρεφονηπιακού σταθμού διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και πλούσιο παιδαγωγικό υλικό. Είναι κατασκευασμένο με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και έχει με συνολική επιφάνεια 620 περίπου τετραγωνικών μέτρων. Είναι κατάλληλα εξοπλισμένο ώστε να μπορεί φιλοξενεί και να σιτίζει περίπου 80 βρέφη και νήπια. Ο βρεφονηπιακός σταθμός διαθέτει αύλειο χώρο, μέρος του οποίου έχει διαμορφωθεί σε παιδική χαρά, που καλύπτει τις προδιαγραφές ασφαλείας, και σε μεγάλο κήπο.
      Στα εγκαίνια του Βρεφονηπιακού Σταθμού  Παλ. Φώκαιας παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλυβίων Π. Φιλίππου, ο Πρόεδρος Κοινότητας Σαρωνίδας Α. Πέγκας, ο Αντινομάρχης Π. Ευαγγελίου,  σύμβουλοι της νομαρχιακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.
      Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου  ανήλθε στα 980.000€ και χρηματοδοτήθηκε  κατά 80% από την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και κατά 20% από την  Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york