Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΛΕΞ. ΔΕΛΜΟΥΖΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΟ 6ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

|

Εδώ και 3 χρόνια ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής «Αλ. Δελμούζος» έγκαιρα έχει αναδείξει και  ασχοληθεί σε βάθος με το τεράστιο θέμα,  της μεταφοράς των μαθητών. Διεκδικούμε  εδώ και χρόνια, μαζί με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων το αυτονόητο : την ασφαλή μεταφορά των μαθητών μας,  από και προς τα σχολεία. Από κοινού με την Ένωση Γονέων Παλλήνης παραβρεθήκαμε το 2008 σε δυο συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου και με την αρωγή του εκπαιδευτικού και νομαρχιακού συμβούλου Δ. Μπαρούτα  διατυπώσαμε προτάσεις για τη διασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών στα σχολεία . Συγκεκριμένα
  • Να φτάνουν έγκαιρα οι συμβάσεις στις σχολικές μονάδες (από την πρώτη μέρα λειτουργίας του σχολείου ) ώστε να γνωρίζουν οι Δ/ντές των σχολείων και να μπορούν να ελέγχουν  :
-τον αριθμό κυκλοφορίας  του τακτικού οχήματος και ενός αναπληρωματικού (που θα     αντικαθιστά το κύριο όχημα σε περίπτωση βλάβης                
-την ανάδοχο εταιρεία 
-τα στοιχεία του οδηγού
  • Να υπάρχει σε όλα τα λεωφορεία σχολικός συνοδός με επιβάρυνση της εταιρείας και όχι του Δημοσίου (να συμπεριληφθεί ως όρος στον μειοδοτικό διαγωνισμό). Να διευρυνθεί το νομικό πλαίσιο.
  • Τα λεωφορεία μετά την εκτέλεση του πρωινού δρομολογίου να παραμένουν στη διάθεση του σχολείου , για την πραγματοποίηση των διδακτικών επισκέψεων, αφού το κόστος της μίσθωσης τους είναι πολύ υψηλό.
  • Να εντατικοποιηθούν και να γίνονται σε καθημερινή βάση οι  έλεγχοι των αρμόδιων κλιμακίων της Νομαρχίας ακόμη και για τα μακρινά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία  της περιοχής μας.
  • Σε περίπτωση καταγγελιών των Διευθυντών σχολικών μονάδων για το θέμα η αντίδραση των αρμόδιων υπηρεσιών  Νομαρχίας να είναι άμεση.
Ο σύλλογος διδασκόντων του 6ου ΔΣ Παλλήνης, με έγγραφο  του , σχετικά με τα παραπάνω μας ενημέρωσε ότι
 -Μέχρι σήμερα 8/10/2010 δεν έχουν λάβει τις συμβάσεις μίσθωσης έργου από τη Νομαρχία, που ήταν υποχρεωμένη να στείλει , με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτός ο έλεγχος των λεωφορείων - ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα για συνοδό Επίσης πολλές φορές τονίσαμε προς κάθε κατεύθυνση ότι -Οι μεγάλες  εταιρίες μεταφορών , που έχουν αναλάβει  το έργο της   μεταφοράς σε αρκετά σχολεία αναθέτουν (για ευνόητους λόγους ) την εκτέλεση του έργου σε άλλες μικρότερες  εταιρείες ή οχήματα (ενέργεια που κατά τη γνώμη μας είναι αντίθετη με τους όρους των συμβάσεων) , χωρίς οι Δ/ντές να έχουν ενημέρωση από κανέναν για αυτό. -Στην πλειοψηφία των σχολείων δεν τηρείται η εγκύκλιος της Δ/νσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής με το οποίο γνωστοποιούνται οι αριθμοί κυκλοφορίας των οχημάτων που πρέπει να εκτελούν τα δρομολόγια σε κάθε σχολείο. Οχήματα και οδηγοί αλλάζουν καθημερινά χωρίς καμία ενημέρωση. Η μεταφορά των μαθητών με σχολικό λεωφορείο με ρουμάνικες πινακίδες είναι γεγονός. Η Διευθύντρια του σχολείου,  το πιστοποίησε και αρμοδίως το ανέφερε και στη Νομαρχία. Ο κάθε αρμόδιος έχει την ευθύνη του. Οι εκπαιδευτικοί έχουν την ευθύνη της καταγραφής οποιαδήποτε παρατυπίας – παρανομίας και να την καταγγέλλουν. Και το έχουν πράξει κατά καιρούς και το γνωρίζει και η Νομαρχία Αν. Αττικής. Δεν έχουν  όμως τις αρμοδιότητες της Τροχαίας για να ελέγξουν αν το όχημα έχει περάσει ΚΤΕΟ ή τεχνικές γνώσεις για το αν δουλεύουν τα φρένα του οχήματος κτλ.
Οι μαθητές δεν μπορεί να μεταφέρονται , χωρίς ασφάλεια, χωρίς συνοδούς, χωρίς επίβλεψη κάτω από ένα ομιχλώδες καθεστώς που δίνει σε κάποιους το δικαίωμα να κερδοσκοπούν σε βάρος της ασφάλειας των παιδιών μας. Κάποτε πρέπει να σταματήσουν όλα αυτά. Το Δ.Σ. του συλλόγου, θεωρεί και καθιστά κύρια  υπεύθυνους τους αρμόδιους της Νομαρχίας για όλα τα παραπάνω προβλήματα. Το θέμα δεν είναι ευκαιριακό. Κανείς δε μπορεί να παίζει μα την ασφάλεια των παιδιών μας.  

www.syllogosdelmouzos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york