Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση της Χριστίνας Χριστοφάκη με γονείς μαθητών

| | | |

H Υποψήφια Δήμαρχος Σαρωνικού και επικεφαλής του συνδυασμού «Ζούμε Μαζί στον Δήμο Σαρωνικού», κα Χριστίνα Χριστοφάκη, συνοδευόμενη από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού, συναντήθηκε χθες το απόγευμα με γονείς μαθητών του 3ου και 4ου Δημοτικού σχολείου και του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Λαγονησίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναλυτική συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι γονείς της περιοχής, με κυριότερο , όπως τονίστηκε από τους παρευρισκόμενους, αυτό της έλλειψης σχολικής στέγης.
Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά όλων των γονιών στο γεγονός πως «εκκρεμεί ακόμη η ολοκλήρωση του 4ου Δημοτικού τη στιγμή που οι υπάρχουσες ανάγκες επιβάλλουν την κατασκευή και 5ου».
Επιπλέον σημαντικές ήταν οι αναφορές των γονιών στα θέματα πρόσβασης στις σχολικές μονάδες, με αναφορές στην έλλειψη σχολικών τροχονόμων τους οποίους αναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι αφού τα χρήματα των σχολικών επιτροπών τα διαχειρίζεται ο Δήμος, στον κακό φωτισμό των σχολικών κτιρίων και στην έλλειψη πεζοδρομίων γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα.
Όλες οι τοποθετήσεις των γονιών απέδωσαν την έντονη δυσαρέσκεια που δημιουργεί η υφιστάμενη κατάσταση και ο τρόπος διαχείρισης των θεμάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Η υποψήφια Δήμαρχος, κα Χριστίνα Χριστοφάκη, αφού άκουσε τα θέματα και τα προβλήματα που κατατέθηκαν από τους παρευρισκόμενους, ανακοίνωσε τις προτεραιότητες που θέτει η ίδια και ο συνδυασμός σχετικά με το θέμα των σχολικών μονάδων και των αθλητικών κέντρων καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις:
• Βασικό στοιχείο στα υπό διαμόρφωση σχέδια πόλης είναι η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων , η βελτίωση των περιβαλλόντων χώρων των υπαρχόντων και η διασφάλιση της ομαλής πρόσβασης των μαθητών. Ο «Καλλικράτης» δίνει νέο πλαίσιο αρμοδιοτήτων στους Δήμους σε σχέση με τη σχολική στέγη και είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε με επάρκεια.
• Άμεσα θα προωθηθεί η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα σχολεία εξοικονομώντας πόρους που θα διατεθούν στη συντήρηση και βελτίωση των σχολικών μονάδων.
• Σε όλα τα σχολεία θα παραμένουν τα προαύλια τις απογευματινές ώρες, έτσι ώστε να αθλούνται οι μαθητές, με την επίβλεψη από επιστάτη-φύλακα.
• Ο συνδυασμός δεσμεύετε για την παρουσία επισκέπτη γιατρού σε όλες τις σχολικές μονάδες.
• Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Κέντρου Υγείας Καλυβίων θα αξιοποιηθεί , επιτέλους, για την ενημέρωση μαθητών και γονέων σε θέματα πρόληψης κατά των ναρκωτικών, το AIDS, τα μεταδιδόμενα νοσήματα κ.τ.λ.
Τέλος η κα Χριστοφάκη αναφέρθηκε στην προσφορά δημότη της περιοχής, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, για δωρεά χρημάτων με αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου στην περιοχή της παραλίας.
Η χθεσινή συνάντηση με γονείς σχολείων αποτελεί συνέχεια του διαλόγου που ξεκίνησε για το θέμα αυτό την περασμένη εβδομάδα που η κα. Χριστοφάκη επισκέφτηκε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της Σαρωνίδας.
Και σε εκείνη τη συζήτηση το βασικό πρόβλημα που τέθηκε ήταν αυτό της έλλειψης σχολικής στέγης και της δυσκολίας λειτουργίας του Γυμνασίου Σαρωνίδας.
Σε αυτή τη συνάντηση , η επικεφαλής του συνδυασμού «Ζούμε Μαζί στον Δήμο Σαρωνικού» δεσμεύτηκε για τις χρήσεις γης στην περιοχή θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα τα σχολεία.

zoumemazi.gr

(Αναρτήθηκε για το Ανατολική Αττική News από Γιώργος Λάιος)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york