Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Είναι όλοι τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ και κοροϊδεύουν τους δημότες

| |

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.


Δελτίο  Τύπου
ΟΙ  ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ

Είναι όλοι τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ  και κοροϊδεύουν του δημότες.
Το  μνημόνιο της ανευθυνότητας, της παρακμής και της πλήρους εγκατάλειψης του Δήμου Βούλας, είχαμε την «τύχη» να διαβάσουμε σε τοπική εφημερίδα αυτής της εβδομάδας με συντάκτη τον κο Παναγιώτη Σωτηρόπουλο, Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, Δημοτικό Σύμβουλο Βούλας, Πρώην Αντιδήμαρχο.
Και είναι  πραγματικά αξιοπρόσεκτο, το γεγονός  ότι, εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος της νυν Δημοτικής Αρχής που ασκεί ακόμα εξουσία, να μιλά για καρεκλο-ανεύθυνους και να ζητά να επιληφθεί ο εισαγγελέας σε όλα αυτά που
ο ίδιος με το προηγούμενο συνδυασμό του δημιούργησε, ψήφισε, κατέστρεψε.
Είναι απίστευτα όσα γράφει ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν υποψήφιος με το συνδυασμό του κου Κάσδαγλη και λοιπών Δημοτικών Συμβούλων που επί δώδεκα χρόνια είχαν την Διοίκηση του Δήμου.
Πρώτα- πρώτα γιατί συνέβησαν και  συνεχίζουν να συμβαίνουν, αλλά κυρίως γιατί ακόμα και σήμερα ό, τι έγινε ή δεν έγινε σε τούτο τον τόπο, συνέβη ή δε συνέβη για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και ψηφοθηρίας και τίποτα περισσότερο.
Σαν τα ποντίκια οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  της Συμπολίτευσης πηδούν από  το καράβι της Δημοτικής Αρχής. Δεν ήξεραν- Δεν γνώριζαν- Δεν έμαθαν ποτέ. Ξαφνικά μια ωραία μέρα ξύπνησαν και 2 μήνες πριν τις εκλογές αναζητούν εισαγγελέα. Και ειλικρινά ρωτάμε : ποιους θα εξετάσει ο εισαγγελέας; αν δεν είναι υπεύθυνος ένας πρώην Αντιδήμαρχος, ένας Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, οι ίδιοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι; ποιος είναι τελικά υπεύθυνος ; πώς θα είχαν διαπραχθεί όλα αυτά τα αίσχη που αυτές τις μέρες βλέπουν το φως αν δεν είχαν εγκριθεί από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου;
ΛΙΓΟΤΕΡΗ  ΑΝΑΝΔΡΙΑ
Είναι το λιγότερο άνανδρο αυτό που βιώνουμε και διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό. Και στοχεύει πάλι να μας αποπροσανατολίσει. Κανένας Δήμαρχος δε μπορεί να καταστρέψει μια πόλη μόνος του. Γιατί ελέγχεται από το Συμβούλιό του. Και κανένα Συμβούλιο δεν είναι αμέτοχο γιατί στηρίζει σε κάθε ζήτημα με την ψήφο του τις αποφάσεις.
Είναι αργά λοιπόν για τέτοια δάκρυα.
Δύο μόλις  μήνες λοιπόν πριν τις εκλογές  αυτοί οι κύριοι (Πρόεδροι Δημοτικών  Συμβουλίων- Δημοτικοί Σύμβουλοι- Αντιδήμαρχοι) αποφάσισαν να αλλάξουν όνομα για να ξανακερδίσουν την ψήφο όλων μας και βγαίνουν και καταγγέλλουν αυτά που συνυπογράψανε.
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
Και αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, επιθυμούν να βάλουν τον προηγούμενο συνεργάτη τους φυλακή, ώστε να εξαγνιστούν και να ξανακερδίσουν τις καρεκλίτσες τους.
Και αυτό είναι το μεγάλο ΣΚΑΝΔΑΛΟ
Φορτώνουν τις ευθύνες που οι ίδιοι ποτέ δεν ανέλαβαν -καθώς όφειλαν-  στους άλλους και πηδούν από το καράβι. Σήμερα θυμήθηκαν- και δεν έχουν καν ακόμα παραιτηθεί- ότι η πόλη καιγόταν ανυπεράσπιστη! Μα ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό το θέμα αν δεν είναι ο ίδιος ο κος Σωτηρόπουλος ως υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας; Σήμερα ζητούν εισαγγελέα για την καθαριότητα, την ανακύκλωση, την τεχνική υπηρεσία, την ασφάλεια των δημοτικών οχημάτων, το δημοτικό φωτισμό και όλα τα άλλα. Μόλις σήμερα τα θυμήθηκαν αλλά εξακολουθούν να μην έχουν ακόμα παραιτηθεί. Ή μήπως δε γνωρίζουν ακόμα ότι και αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα και υποχρέωσή τους.
Και μας  προτρέπουν να «σταματήσουμε στις εκλογές την αναρρίχηση των ανίκανων, των επικίνδυνων και των ανεύθυνων.» ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΙ.
Είστε οι Μεταλλαγμένοι Διοικούντες έως και σήμερα Δημοτικοί Σύμβουλοι που αλλάξατε το όνομα της ταμπέλας σας και νομίζετε ότι αυτό αρκεί για να μας κοροϊδέψετε. Προσπαθείτε να ρίξετε ευθύνες σε όσους διοίκησαν την Πόλη τα προηγούμενα 30 χρόνια, και ξεχνάτε ότι τα τελευταία 12 εσείς και μόνο ΕΣΕΙΣ ΑΣΚΟΥΣΑΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ.
Όσο και  αν προσπαθείτε να κάνετε έναν ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟ  ΤΡΑΓΟ, εξακολουθείτε να είστε το ΚΟΠΑΔΙ που ΑΛΛΑΞΕ ΜΑΝΤΡΙ.
Οι  «καρεκλο-υπόλογοι» της Δημοτικής Αρχής είναι αυτοί που πήραν την καρέκλα του Αντιδημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Υπεύθυνου....ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟ- ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ. Και όσες ρομαντικές συγνώμες και να ζητήσετε δεν αλλάζουν την ιστορία που γράψατε και φέρει την υπογραφή σας. ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΡΙΑ.
Ευτυχώς τούτη η Πόλη, είχε δυνατά θεμέλια και άντεξε όλα αυτά που εσείς αναφέρετε και έχει ακόμα ανθρώπους που το λεει η ψυχή τους. Και που και ξέρουν και μπορούν, να την αναστηλώσουν, να την προστατέψουν και να την αναδείξουν. Και να θυμάστε ότι ο κόσμος δεν είναι κουτός. Ζει εδώ- Βλέπει- Γνωρίζει-Υφίσταται τις συνέπειες και στις 7 Νοεμβρίου θα επιλέξει χωρίς τις ανεύθυνες προτροπές σας.
Προσωπικά πιστεύω πως ο νέος ενιαίος  Δήμος χρειάζεται ΟΡΑΜΑ- ΟΡΓΑΝΩΣΗ και  ΣΤΟΧΟΥΣ που θα βάλουν τα θεμέλια για τις επόμενες δεκαετίες. Και εκεί πρέπει να δώσουμε τη μάχη μας. Δυστυχώς όμως ή ευτυχώς όλοι κουβαλάμε μια ιστορία που αποτελεί το βιογραφικό μας για την επόμενη σελίδα.
Οι αρμοδιότητες και οι εξελίξεις που θα έρθουν με τον Καλλικράτη είναι πολλές και  ποικίλες και μόνο με αίσθημα ευθύνης- γνώσης και διάθεση για έργο μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της νέας δεκαετίας.
Αυτή είναι ίσως η τελευταία μας ευκαιρία.
Είναι η ώρα να διαφυλάξουμε τον τόπο μας ώστε να μη γίνει η πίσω αυλή της Αθήνας. Είναι η ώρα να προστατεύσουμε την ομορφιά και την κληρονομιά μας.

Δ.Α.Δ.Α. με όραμα 
Άγγελος Αποστολάτος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york