Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ντίνος Βρεττός: Μείωση των σχολικών επιχορηγήσεων και λειτουργικά προβλήματα στα σχολεία

ΕΡΩΤΗΣΗ

    Προς τους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Δια βίου Μάθησης και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Θέμα: Μείωση των σχολικών επιχορηγήσεων και  λειτουργικά προβλήματα στα σχολεία
Ως αποτέλεσμα της  δύσκολης οικονομικής συγκυρίας  που διέρχεται η χώρα μας είναι η μείωση κατά 50% στις επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών, κονδύλια τα οποία κατά κύριο λόγο καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
Υπάρχουν σχολεία  σε πολλές περιοχές της Αττικής τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν πάγια και λειτουργικά έξοδα των σχολείων. Ιδιαίτερο πρόβλημα θα υπάρξει στην κάλυψη των δαπανών του πετρελαίου θέρμανσης.
Σε επιστολή της  Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του  Δήμου Αχαρνών, εκφράζεται η ανησυχία για τα λειτουργικά προβλήματα των σχολείων όπως η μη έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων για τις συμβάσεις έργου των καθαριστριών από τον ΟΣΚ, την μη κάλυψη των εξόδων των σχολικών επιτροπών για την προστασία από τον ιό της γρίπης το έτος 2009 αλλά και την έλλειψη φυλάκων.
Τα λειτουργικά  αυτά προβλήματα εμφανίζονται ίδια σε όλα τα σχολεία της περιφέρειας  Αττικής και οι διαμαρτυρίες της  σχολικής και εκπαιδευτικής κοινότητας έχουν ήδη καταγραφεί.
Ερωτάστε :
1.Ποια μέτρα προτίθεστε  να λάβετε προκειμένου να επιλυθούν τα λειτουργικά προβλήματα των σχολείων τα οποία φαίνεται να επιδεινώνονται από της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης;
Ο ερωτών βουλευτής
Ντίνος Βρεττός

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york