Ο «Καλλικρατικός» Δήμος της Παιανίας, αποτελούμενος από την Παιανία και τα Γλυκά Νερά, δύο πόλεις με μεγάλες ελεύθερες εκτάσεις και σηματωρό τον Υμηττό, επιχειρεί να δώσει το δικό του «παρών» στην Πράσινη Ανάπτυξη.
Η σημερινή πραγματικά δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα απαιτεί συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια και σε τοπικό επίπεδο.
Απαιτεί ρηξικέλευθες λύσεις και νέα προγράμματα δράσης, μέσα από τις «πράσινες επενδύσεις», την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της γης.
Πρωταγωνιστές σε μια τέτοια προσπάθεια μπορούν να είναι οι τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα μετά το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», τις συνενώσεις που έγιναν και τους πόρους και τις αρμοδιότητες που δίδονται από την Πολιτεία.
Αυτά και πολλά άλλα είναι όσα θέλουν να θέσουν στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Ανδρέας Ανδρεόπουλος, πρώην Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Υποψήφιος Διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Δημοτικός Σύμβουλος Γλυκών Νερών, κ. Βαγγέλης Αλμπάνης, και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού της «Συνιδιοκτησίας» Παιανίας κ. Σπύρος Στάμου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του 3ου ορόφου του «Athens Information Technology» (19ο χλμ. Λεωφ. Μαρκοπούλου, Παιανία) την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 19:30. Τη συζήτηση συντονίζει η Δρ. Μαρία Βασιλοπούλου, ερευνήτρια του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».
Χορηγός της εκδήλωσης είναι το «Αthens Ιnformation Τechnology», ένα διεθνές μη κερδοσκοπικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό Κέντρο Αριστείας, το οποίο ιδρύθηκε το 2002 από τον Όμιλο INTRACOM και αποτελεί την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην ΝΑ Ευρώπη στην εκπαίδευση. Είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης.
Περιγραφή του «Athens Information Technology»:
Οι καταξιωμένοι, ακαδημαϊκά και επαγγελματικά, καθηγητές του, είναι όλοι κάτοχοι PhD από το μεγαλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς. Το ακαδημαϊκό πρόγραμμα του ΑΙΤ περιλαμβάνει προπτυχιακά (Bachelor) και μεταπτυχιακά προγράμματα (Master & PhD) στους τομείς της πληφοροφικής, των τηλεπικοινωνιών, της διοίκησης και της καινοτομίας. Συνεργάζεται με το Harvard University σε θέματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης στελεχών. Η ερευνητική δράση του ΑΙΤ έχει συμπράξεις με διεθνή εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το University of Cambridge και το INRIA της Γαλλίας, καθώς και τις μεγαλύτερες ελληνικές και ξένες εταιρίες, όπως η Microsoft, η IBM, η Deutsche Telecom, NOKIA, κ.α.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου