Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ερώτηση Μάκη Βορίδη σχετικά με τις επιπτώσεις στο Δημόσιο Χρέος από την χρήση του «πακέτου» στήριξης των τραπεζών

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


 Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τις επιπτώσεις στο Δημόσιο Χρέος από την χρήση του «πακέτου» στήριξης των τραπεζών. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομικών την παρακάτω ερώτηση:
      Σύμφωνα με την πρόσφατη οικονομική ειδησεογραφία, οι Ελληνικές τράπεζες (πλην μιας) πέρασαν  τα λεγόμενα “stress tests”, με την ενεργή υποστήριξη των κεφαλαίων του Δημοσίου.
      Είναι ενδεικτικό ότι από τα τεστ προέκυψε κεφαλαιακό απόθεμα για τις συμμετέχουσες τράπεζες, ύψους 4,135 δις Ευρώ, με δυνητικά εκτιμώμενα κέρδη -προ προβλέψεων και εξόδων- στη διετία 2010- 2011, ύψους 13,5 δις Ευρώ, στοιχεία που φανερώνουν, αν επιβεβαιωθούν στην πράξη, ότι το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, φαίνεται πως είναι σε γενικές γραμμές, θωρακισμένο.
Ερωτάται  ο κ. Υπουργός:
      Ποια  είναι η επίπτωση στο Δημόσιο  Χρέος ανά έτος (2008,2009- εκτίμηση για 2010), των μέτρων στήριξης της ρευστότητας των Ελληνικών τραπεζών και ειδικότερα α)  με το ποσό των 15 δις Ευρώ που αφορά την παροχή εγγύησης του Δημοσίου για δανεισμό των τραπεζών από την ΕΚΤ και β) με το ποσό των 8 δις Ευρώ που αφορά την έκδοση ειδικών ομολόγων του Δημοσίου; 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york