Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

15 εκατ. ευρώ σε μία διετία ανείσπρακτα από την πολεοδομία Παλλήνης

Ρεκόρ ελέγχων αλλά και βεβαιωμένων προστίμων σε αυθαίρετα κατέγραψε η Πολεοδομία Παλλήνης το πρώτο οκτάμηνο του 2010, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι «καμπάνες» δεν αποτρέπουν τις παρανομίες.
Το συγκεκριμένο πολεοδομικό γραφείο, που διαθέτει πλήρη μηχανοργάνωση και καλύπτει συνολικά 11 δήμους της Ανατολικής Αττικής (Γέρακας, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Πικέρμι, Ανθούσα, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Μαραθώνας, Αρτέμιδα, Γραμματικό και Ανω Σούλι), από τις αρχές του χρόνου έχει εντοπίσει 624 αυθαίρετα και έχει επιβάλει πρόστιμα ανέγερσης συνολικού ύψους 5,6 εκατ. ευρώ!
Τα ετήσια πρόστιμα διατήρησης ανέρχονται στα 4,7 εκατ. ευρώ και αφορούν μόνο μία χρονιά. Είναι ενδεικτικό ότι αν υπήρχαν αποτελεσματικοί μηχανισμοί είσπραξης, μόνο από τη συγκεκριμένη πολεοδομία και μόνο την τελευταία διετία θα είχαν μπει στα δημόσια ταμεία άνω των 15 εκατ. ευρώ!
Η αύξηση των επιδόσεων είναι κατακόρυφη σε σχέση με το 2004, δεδομένου ότι τότε είχαν εντοπιστεί 216 παράνομες οικοδομές και είχαν επιβληθεί πρόστιμα ανέγερσης συνολικού ύψους 439.000 ευρώ.
Το τελευταίο διάστημα και ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης ζητεί να γίνουν αυτοψίες. Μάλιστα εντοπίστηκε παράνομος χώρος 20.000 τετραγωνικών στην Ανθούσα, στον οποίο το πρόστιμο ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ, αλλά η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία ενστάσεων.
«Είναι απορίας άξιο πώς με τέτοια πρόστιμα συνεχίζεται η αυθαίρετη δόμηση», επισημαίνει η Ελευθερία Ξυνομιλάκη, διευθύντρια της Πολεοδομικής Υπηρεσίας του ανατολικού τομέα Ανατολικής Αττικής.

enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york