Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Τον εφιάλτη του Τσερνομπίλ μπορεί να "μεταφέρουν" οι πυρκαγιές στη Ρωσία...

Οι δασικές πυρκαγιές στη Ρωσία έχουν πλήξει δάση μολυσμένα με ραδιενεργά κατάλοιπα από την καταστροφή του Τσερνομπίλ, αλλά η ενδεχόμενη επικινδυνότητα του καπνού παραμένει αβέβαιη.
«Ναι, έχουν υπάρξει φωτιές», δήλωσε ο υποδιευθυντής της ρωσικής υπηρεσίας προστασίας των δασών Βασίλι Τουζόφ, απαντώντας σε ερώτηση του Reuters αν...
 υπήρξαν φωτιές σε δάση με ραδιενεργά κατάλοιπα. «Οι περισσότερες έχουν εξουδετερωθεί τώρα», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας, έχουν καεί δασικές περιοχές έκτασης 39.000 στρεμμάτων που είναι καταγεγραμμένες ως μολυσμένες με ραδιενέργεια. Ανάμεσα σε αυτές είναι και το Μπριάνσκ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Στις 5 Αυγούστου, ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Σεργκέι Σοιγκού είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς στην περιοχή Μπριάνσκ, ραδιενεργά σωματίδια θα μπορούσαν να εκλυθούν στην ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με την Γιελένα Πόποβα, επικεφαλής του κέντρου εποπτείας των επιπέδων ακτινοβολίας στη Μόσχα, οι μετρήσεις παραμένουν σταθερές στη ρωσική πρωτεύουσα.
Ερωτηθείσα εάν οι πυρκαγιές σε μολυσμένες περιοχές θα μπορούσαν να φέρουν ραδιενεργά σωματίδια στην ατμόσφαιρα της Μόσχας, η Πόποβα απάντησε ότι ο κίνδυνος είναι ακόμα «θεωρητικός», αλλά «οι σταθμοί μετρήσεων δεν έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής αύξηση αυτού του είδους της δραστηριότητας μέχρι στιγμής». Πηγή: Reuters 

press-gr.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york