Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΕΜΑΣ , ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΦΥΣΗ!!!

|

Η νεροποντή που έπληξε την περιοχή στις 26 Ιουλίου έδειξε σε όλους μας και απέδειξε θα τολμούσα να πω, έναν «εφιάλτη».
Μετά από μία συνηθισμένη καλοκαιρινή μπόρα που διήρκεσε 20 λεπτά περίπου, παρακολουθούμε στις φωτογραφίες, πώς κατέληξαν τα χώματα μέσα απ' το κύτταρο του ΧΥΤΑ στη θάλασσα του Ευβοϊκού! Καταλαβαίνουμε λοιπόν, ότι αύριο εκεί, θα καταλήγουν τα στραγγίσματα του ΧΥΤΑ και σε τυχόν υπερχειλίσεις, ακόμη και τα σκουπίδια! Παρακολουθούμε το ρέμα που κατεβαίνει μέσα απ' το κύτταρο του ΧΥΤΑ. Σύμφωνα με την περιβαλλοντική μελέτη «δεν υπάρχει κανένα ρέμα σε απόσταση 300 μέτρων από τη λεκάνη».
Οι φωτογραφίες όμως λένε άλλα! Δείτε την ορμή του νερού απ’ το ρέμα πως κατεβαίνει και τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει. Ο οικισμός Σέσι Γραμματικού βρέθηκε αντιμέτωπος με μια οικολογική καταστροφή που δυστυχώς, δε θα σταματήσει εδώ.
Σήμερα παρέσυρε ότι βρήκε στο πέρασμα του, αύριο;
Μπορεί κάποιος «υπεύθυνος» να μας διασφαλίσει ότι, δε θα μολυνθεί ο Ευβοϊκός, τη στιγμή που με μια νεροποντή, έχουμε αυτά τα αποτελέσματα; Η φύση μας έδειξε ποια είναι η πραγματικότητα. Τόσα χρόνια κανείς δεν ακούει την αγωνία μας και τα επιχειρήματά μας σχετικά με τη λειτουργία ενός Χώρου Υγειονομικής (;) Ταφής Απορριμμάτων στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού. Ας ακούσουν τουλάχιστον, τη φύση που ποτέ δεν κάνει λάθος!

Γράφει η
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΕΞΗ
Κοινοτική σύμβουλος Γραμματικού

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york