Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Έκκληση Γρ. Κωνσταντέλλου στους Δημάρχους Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης

| |

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Βούλας και υποψήφιος Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το μείζον θέμα της ανέγερσης του 3ου Γυμνασίου - Λυκείου Βούλας:

«Οι εξελίξεις που αφορούν στην υπόθεση του ΟΤ 251, όπου επρόκειτο να ανεγερθεί το 3ο Γυμνάσιο- Λύκειο Βούλας επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους της τοπικής μας κοινωνίας. Η σημερινή αδυναμία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας λόγω έλλειψης απαρτίας στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα προς τους πολίτες της περιοχής μας.

Είχα εδώ και αρκετές ημέρες επισημάνει αυτό τον κίνδυνο. Είχα προβλέψει ότι η συνέχιση της προσπάθειας μόνο από τη Βούλα θα εκφυλιζόταν και θα κατέρρεε. Κι είχα προτείνει να δράσουμε για αυτό το μέγιστης σημασίας θέμα ήδη ως διευρυμένη κοινωνία της Βάρης, της Βούλας και της Βουλιαγμένης, με την κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών τους Συμβουλίων και την εξουσιοδότηση στους τρεις Δημάρχους για συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλο και τους υπουργούς κ.κ. Παμπούκη και Ρέππα. Αυτή η διαδικασία θα παρέκαμπτε, μεταξύ άλλων, και τα ζητήματα της απαρτίας.

Λυπούμαι που δεν εισακούστηκα. Αποδεικνύεται, όμως, η προφανής αδυναμία να λειτουργήσουν με όρους μέλλοντος, όσων έπρεπε να εμπλακούν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Μια ολόκληρη εβδομάδα μετά την πρότασή μου και απλώς το μόνο που "κατόρθωσαν" είναι να μην μπορέσει να συνεδριάσει ούτε το ένα Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα, η υπόθεσή μας έμεινε στο επίπεδο των υφυπουργών, με την κυρία υφυπουργό Παιδείας να ακυρώνει τη σημερινή συνάντησή της με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Βούλας. Ενώ αν η πρότασή μου είχε υιοθετηθεί, σήμερα θα είχαμε τοποθέτηση του κ. Πάγκαλου, του κ. Παμπούκη και του κ. Ρέππα.

Ατυχείς χειρισμοί και προφανείς ανεπάρκειες μας έφεραν στο σημερινό σημείο, επτά μόλις ημέρες πριν λήξει η προθεσμία απαλλοτρίωσης του χώρου. Τώρα πια, για όσους δεν έχουμε καταθέσει τα όπλα, μια λύση μένει: Κάνω προσωπική έκκληση στους τρεις Δημάρχους κ. κ. Μάντεση, Κασιδόκωστα και Καπετανέα, έστω και χωρίς την εξουσιοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων, να ζητήσουν ΑΜΕΣΑ, αν είναι δυνατόν και εντός της ημέρας από κοινού ραντεβού με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και βουλευτή της περιοχής μας κ. Πάγκαλο, προκειμένου να προχωρήσει η απαλλοτρίωση. Δεν έχουμε άλλα χρονικά περιθώρια. Εδώ που έφτασε η υπόθεση, ακόμα και λίγες ώρες μπορούν να είναι καθοριστικές στο να αποφύγουμε την απώλεια του χώρου.

Εάν και πάλι η πρότασή μου δεν εισακουστεί, αν και πάλι επιλεγεί η φυγομαχία, τότε στις 19 Αυγούστου θα προτείνω την παραίτηση ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας, ως έκφραση οργής της τοπικής κοινωνίας για την πρωτοφανή ολιγωρία των συνυπεύθυνων παραγόντων και την απώλεια της έκτασης του ΟΤ 251.

Αυτά, στις 19 Αυγούστου. Ως τότε, είναι ώρες και μέρες μάχης. Ελπίζω οι τρεις Δήμαρχοι να ενωθούν για αυτό το σκοπό, άλλωστε σε λίγους μήνες οι τρεις περιοχές θα είναι ένας Δήμος. Ας το εκφράσουμε αυτό από τώρα, δίνοντας μια μάχη ακόμα και στο τελευταίο λεπτό. Σε διαφορετική περίπτωση, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

Να θυμίσουμε ότι ο κύριος Κωνσταντέλλος, σε συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει την Πέμπτη 5 Αυγούστου είχε αναφερθεί εκτενώς στο συγκεκριμένο ζήτημα θέτοντας επί τάπητος όλες τις παραμέτρους και καλώντας τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους...

dimarxe.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york