Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Όλη η Κρήτη το Σάββατο 7 Αυγούστου χορεύει!

Η Κρήτη χορεύει στους μοναδικούς ρυθμούς του πεντοζάλη, το Σάββατο. Στις 19:30 το απόγευμα, από τα Χανιά μέχρι το Λασίθι, θα δημιουργηθεί μια ανθρώπινη αλυσίδα που θα ενώσει όλους όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Οι διοργανωτές φιλοδοξούν να περάσουν στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, ενώ η εκδήλωση συμπίπτει με την 65η επέπτειο από τη ρήψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα.

Η γιορτή αυτή θα πραγματοποιηθεί στον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ), Χανιά- Άγιος Νικόλαος μήκους 200.000 μέτρων.

Ξεκινάει με αργό πεντοζάλη που γράφτηκε ειδικά για την ημέρα και φιλοδοξία των διοργανωτών είναι όσοι λάβουν μέρος, αγκαλιασμένοι, να ενώσουν το νησί.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Κρήτη θα στείλει μηνύματα αγάπης και συναδέλφωσης σε όλους τους λαούς της γης, καλώντας τους να χορέψουν και να γίνουν ένα μαζί του.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί και θα κλείσει στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Κρήτης, όπου Κρητικοί καλλιτέχνες θα δώσουν το ρυθμό της γιορτής.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προταθεί ο βασικός οδικός άξονας της Κρήτης να ονομαστεί «Οδός των λαών της γης», με παράλληλη πρόταση αναβάθμισής του, με στόχο κάθε χρόνο να γίνονται όλο και περισσότερες εκδηλώσεις.

Ακόμα, ο βασικός άξονας θα χωριστεί νοητά σε ίσα τμήματα, όσες και οι χώρες που αναγνωρίζει ο ΟΗΕ, και σε κάθε τμήμα θα δοθεί με αλφαβητική σειρά και το αντίστοιχο όνομα της χώρας και αντί για σύνορα θα υπάρχει ένα γλυπτό, το οποίο θα απεικονίζει δύο ανθρώπους, αγκαλιασμένους, να χορεύουν αργό πεντοζάλη, με τα χαρακτηριστικά των χωρών που αντιπροσωπεύουν.

Στόχος των διοργανωτών είναι η εκδήλωση να περάσει στο βιβλίο Γκίνες, παίρνοντας το βραβείο «Πλανήτη Κρήτη». Σε περίπτωση που αυτό συμβεί, όσοι συμμετάσχουν στην κύρια εκδήλωση θα λάβουν αντίγραφο του βραβείου Γκίνες στο όνομά τους.

Επιπλέον, θα δοθεί και το Βραβείο Πλανήτης Κρήτη στους συμμετέχοντες άμεσα ή έμμεσα, στην εκδήλωση από οποιαδήποτε σημείο του πλανήτη και αν βρίσκονται.

Η προβολή της Κρήτης και της Ελλάδας σε όλο το πλανήτη, η αύξηση, κάθε χρόνο, της τουριστικής κίνησης σε Κρήτη και Ελλάδα η συμβολή της Κρήτης στη συναδέλφωση των λαών της γης, αποτελούν τους βασικούς στόχους της προσπάθειας.

Την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα Χανιά, παρουσιάσθηκαν οι τελικές οδηγίες για αυτούς που θα συμμετάσχουν:

Η συμμετοχή όλων που θα χορέψουν είναι δωρεάν και χωρίς προϋποθέσεις. Δεν απαιτείται εγγραφή για τη συμμετοχή στον χορό. Συμμετέχουν, πλην των Ελλήνων, όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Τόπος προσέλευσης, ο πλησιέστερος από το χώρο διαμονής εκείνης της ώρας. Οι χορευτές δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζουν σιγανό πεντοζάλι. Η ενδυμασία των χορευτών είναι ελεύθερη χωρίς να προκαλεί. Απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ προ και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Απαγορεύεται η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 16 ετών εκτός και αν συνοδεύονται από τους γονείς τους. Η τελευταία ώρα προσέλευσης στο ΒΟΑΚ είναι στις 19:00.

Η ώρα έναρξης του χορού στο ΒΟΑΚ είναι στις 19:30. Η διάρκεια του χορού ορίστηκε σε 15 λεπτά. Όσοι βρίσκονται στο χορό θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστά τις εντολές της Τροχαίας, των εθελοντών, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, όπου και όταν χρειαστεί.

madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york