Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

«ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» στην Παλλήνη - Νέα κοινωνική δομή στο πλευρό των δημοτών της πόλης

Νέα κοινωνική δομή στο πλευρό των δημοτών της πόλης

Σε μια ακόμα δράση για παροχή κοινωνικών υπηρεσιών σε δημότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και χρειάζονται στήριξη προχωρά ο Δήμος Παλλήνης.

Πρόκειται για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", ένα από τα πλέον σημαντικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα, που σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες δράσεις του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής, θα αποτελέσει το νέο «όπλο» κοινωνικής ευαισθησίας και ανθρωπιάς του Δήμου Παλλήνης.

Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Μάλιστα ήδη 90 περίπου δημότες έχουν γίνει αποδέκτες του προγράμματος.

Το πρόγραμμα παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια και συντροφιά. Η ομαλή λειτουργία του προγράμματος εξασφαλίζεται από μια εξειδικευμένη και καλά οργανωμένη ομάδα 4 ατόμων και αποτελείται από μια κοινωνική λειτουργό, μια νοσηλεύτρια και δύο οικογενειακές βοηθούς. Η κάθε ομάδα υποστηρίζεται από έναν γιατρό που παρέχει γενικές ιατρικές υπηρεσίες και συμβουλές, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. 

Υπεύθυνοι για την υλοποίηση του προγράμματος είναι η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Αγνή Παύλου και η προϊσταμένη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου κα Κάλλια Κοτζιά. Τηλ.: 210 6600706.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york