Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καλυβίων με επιπλέον ιατρικό προσωπικό.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Καλύβια 16 – 07 - 2010
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
Δ/νση: Αθηνών & Ρ. Φεραίου
Τηλ: 22993-20300
Fax: 22990-48653
e-mail: dkalivia@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Θέμα: Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καλυβίων με επιπλέον ιατρικό προσωπικό.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το τελευταίο διάστημα το Κέντρο Υγείας Καλυβίων μετά τη μείωση προσωπικού που σημειώθηκε με την αποχώρηση και τη λήξη των συμβάσεων πολλών γιατρών που υπηρετούσαν σε αυτό, υποβαθμίστηκε αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες και να καλύψει τις εφημερίες.
Μετά από συστηματικές ενέργειες και συνεχή υπομνήματα διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Υγείας, τόσο από το Δήμο Καλυβίων όσο και από φορείς της περιοχής μας (Ένωση Συλλόγων Παραλίας Λαγονησίου, Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέου Ολύμπου κ.α.), πετύχαμε σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Η Σωτηρία», την τοποθέτηση στο Κέντρο Υγείας του Δήμου μας τριών (3) επικουρικών
γιατρών Γενικής Ιατρικής καθώς και ενός (1) ακόμα γιατρού Γενικής Ιατρικής με μετάθεση. Πλέον το Κέντρο Υγείας Καλυβίων απασχολεί έξι (6) γιατρούς συνολικά, γεγονός που διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του για δύο βάρδιες (πρωινή και απογευματινή) και για τα Σαββατοκύριακα.
Επίσης, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, εξασφαλίσαμε την τοποθέτηση ενός ελεγκτή γιατρού του ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης  Ασφαλισμένων του Δημοσίου), ο οποίος θα ελέγχει τα βιβλιάρια κάθε Παρασκευή.
Ο Δήμος μας συνεχίζει την προσπάθειά του για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, εντείνοντας τις ενέργειές του για την τοποθέτηση δύο ακόμα γιατρών (ενός παιδιάτρου και ενός ακτινολόγου), ενώ παράλληλα μεριμνά και για τη στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων σε
Σαρωνίδα, Ανάβυσσο και Παλαιά Φώκαια με επιπλέον ιατρικό προσωπικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york