Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Μια λαμπρή εκδήλωση στον Δήμο Αναβύσσου για τα εκπαιδευτικά προγράμματα ‘δια βίου μάθησης’

Το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής & Πολιτισμού του Δήμου Αναβύσσου στις 20/07 οργάνωσε στο χώρο του ΚΑΠΗ μια θεαματική εκδήλωση με κεντρικό θέμα τα προγράμματα της Λαϊκής Επιμόρφωσης της Νομαρχίας και του Υπουργείου Παιδείας (ΙΔΕΚΕ)( Ιταλικά και Γαλλικά) που πραγματοποιήθηκαν για το χρονικό διάστημα 2009-2010 . Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από έκθεση εικαστικών αντικειμένων από τα μαθήματα του κεντήματος, βιτρώ, ραπτικής, λαογραφίας, ζωγραφικής , κοσμήματος και αγιογραφίας . Αξιοσημείωτη επίσης ήταν και η συμμετοχή της ορχήστρας με κεντρικό μουσικό όργανο το μπουζούκι όπου οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της ΝΕΛΕ για την εκμάθηση παραδοσιακού οργάνου μαζί με τον καθηγητή τους παρουσίασαν ένα λαϊκό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα ξεσηκώνοντας για χορό και τραγούδι όλους τους παρευρισκόμενους .

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Αναβύσσου κύριος Σάββας Γκέραλης ο οποίος εξέφρασε την έκπληξή αλλά και τον ενθουσιασμό του για τα εν λόγω προγράμματα αλλά και η Αναπληρώτρια Δήμαρχος κα Τσιακάλου Αναστασία η οποία βαθειά συγκινημένη για το αποτέλεσμα της εκδήλωσης αλλά και για την αθρόα προσέλευση εκείνης της ημέρας, δήλωσε την σημαντικότητα της ύπαρξης τέτοιων προγραμμάτων. Τα προγράμματα δια βίου μάθησης δίνουν τη δυνατότητα στον καθένα να ενημερώνεται να πληροφορείται διαρκώς από εξειδικευμένους καθηγητές καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών απευθυνόμενο σε όλες τις ηλικιακές φάσεις του ανθρώπου.

Στα προγράμματα δια βίου μάθησης που εφαρμόστηκαν όλα αυτά τα χρόνια στον Δήμο συμμετείχαν περίπου και σύμφωνα με τον αριθμό των αιτήσεων 2.800 δημότες . Τα προγράμματα που εφαρμόστηκαν ήταν αυτά των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών , Αγιογραφίας, Αγωγή Υγείας, Βιτρώ, Διατροφολογία, Εθελοντισμός –Κοινωνιολογία, Ζαχαροπλαστική, Ζωγραφική, Θέατρο, Ραπτική, Μαγειρική, Συμβουλευτική Γονέων, Φωτογραφία , Χορωδία, Εκμάθηση Παραδοσιακού Μουσικού Οργάνου, Κόσμημα, Οινολογία , Μελισσοκομία, Μανικιούρ-Πεντικιούρ, Α’ Βοήθειες, Χοροί Λάτιν , Εκπαίδευση Ενηλίκων για Δημιουργική Απασχόληση, Λαογραφία, Παραδοσιακοί Χοροί, Κέντημα.

Η κα Τσιακάλου Αναστασία στο τέλος, ευχαρίστησε θερμά τον Νομάρχη Ανατολικής Αττικής κ Λεωνίδα Κουρή καθώς και τον Πρόεδρο της ΝΕΛΕ κ.Μάρκου για την εφαρμογή των προγραμμάτων στον Δήμο καθώς και για την άψογη συνεργασία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york