Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: "Οικοδομικές άδειες στους Δήμους Αγ. Στεφάνου και Άνοιξης"

|

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με το έντονο πρόβλημα στην έκδοση οικοδομικών αδειών στους Δήμους Αγ. Στεφάνου και Άνοιξης. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης κατέθεσε στην Υπουργό Περιβάλλοντος την παρακάτω ερώτηση:
Σύμφωνα με σχετική επιστολή του (αρ. πρωτ. 2463/2-6-2010), ο Δήμος Άνοιξης, ζητά να ληφθούν νομοθετικά μέτρα για την επίλυση του θέματος έκδοσης οικοδομικών αδειών σε περιοχές του Αγ. Στεφάνου και Άνοιξης Αττικής, λόγω του χαρακτηρισμού τους από το 1982 ως αναδασωτέων περιοχών, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται εντός των ορίων οικισμών, προ του 1923.
Η δέσμευση της παρούσας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στην Ολομέλεια της Βουλής στις 26/1/2010 για επίλυση του θέματος, καθώς και το γεγονός ότι η Πολεοδομία εξέδιδε για 30 και πλέον έτη, στις περιοχές αυτές, νόμιμες οικοδομικές άδειες, χωρίς αντίστοιχα η κατά τόπο αρμόδια Δασική Υπηρεσία να θέσει υπό την προστασία της την ίδια περιοχή, είναι μια πρακτική που οδήγησε σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας τους ιδιοκτήτες ακινήτων και καθιστά την άμεση αντιμετώπιση, επιβεβλημένη.

Ερωτάται η κα. Υπουργός:

1. Προτίθεται η Κυβέρνηση να αναλάβει, σύμφωνα με τη σχετική δέσμευση, νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να θεωρηθούν ισχυρές από τη στιγμή που εκδόθηκαν οι αποφάσεις των Νομαρχών που όριζαν τα όρια των οικισμών προς του 1923 και αν όχι γιατί;
2. Σε κάθε περίπτωση πώς πρόκειται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την απαξίωση των ιδιοκτησιών των κατοίκων που βρίσκονται στους εν λόγω οικισμούς;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york