Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

"Τρέχουν" τα πρόστιμα για τις παράνομες ΧΑΔΑ

Από τις 16 Ιουλίου άρχισαν να «τρέχουν» τα ευρωπαϊκά πρόστιμα για τις 254 παράνομες χωματερές που βρίσκονται ακόμη σε λειτουργία. Η απροθυμία των δημάρχων να συγκρουστούν με τα τοπικά συμφέροντα και να πείσουν τις τοπικές κοινωνίες είναι το βασικότερο εμπόδιο στη χωροθέτηση των Χώρων Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ) και των λοιπών έργων διαχείρισης απορριμμάτων που θα επέτρεπαν την παύση λειτουργίας των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης ...
Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), που από 3.037 μειώθηκαν σε 316 στις αρχές του περασμένου εξαμήνου...
Στο παρελθόν είχαν εκδοθεί εικονικές αποφάσεις παύσης λειτουργίας, οι οποίες βέβαια ποτέ δεν εφαρμόστηκαν, αφού οι εικονικά «κλειστοί» ΧΑΔΑ συνέχισαν να χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εσωτερικών. Αναμένεται ανά πάσα στιγμή έλεγχος από κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκτίμηση της κατάστασης.
Στη συνέχεια από το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων θα επιβληθεί ένα εφάπαξ πρόστιμο αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και υψηλότατα πρόστιμα αναδρομικής ισχύος για κάθε ημέρα λειτουργίας των μη αποκατεστημένων ΧΑΔΑ. To πρόστιμο εκτιμάται σήμερα σε περίπου 34.000 ευρώ ημερησίως, δίχως να μπορεί να καταγραφεί με σαφήνεια το ύψος αλλά κι αν αφορά κάθε ΧΑΔΑ ή συνολικά όλους.
Πανικός στην Ευρυτανία μεταξύ Δημάρχων για τα σκουπίδια...
Διαφωνίες μεταξύ των Δημάρχων για το που θα πάει τα σκουπίδια του ο καθένας τους προέκυψαν μετά το κατεπείγον έγγραφο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που απαιτεί μέχρι 16 Ιουλίου το κλείσιμο όλων των χωματερών στην Ευρυτανία και την διατήρηση μόνο δύο, μέχρι να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ.
Έτσι πλέον κανένας δήμαρχος δεν θέλει τα σκουπίδια άλλων δήμων σε αυτό το κρίσιμο σημείο και πρίν τις εκλογές .Λίγο η ατολμία τους,λίγο τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα και πολύ περισσότερο η ανικανότητα τους φτάσανε σχεδόν όλους τους δήμους σε αυτοί την κατάσταση. Και μερικοί από αυτούς μας "απειλούν" με παραίτηση.
Ο δρόμος ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york