Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Δράση για το περιβάλλον και την δασοπυροπροστασία στο Κίτσι

Με την αποψίλωση του δασικού θύλακα Κίτσι ( Άλσος Κίτσι, Σχολεία Κίτσι) ολοκληρώθηκε η τοπική Δράση της Περιφερειακής Εφορείας Ανατολικής Αττικής του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιουνίου 2010 με τη στήριξη του Δήμου Κρωπίας και συλλόγων του Κορωπίου.

Συμμετείχαν και συγκρότησαν ομάδες καθαρισμού και αποψίλωσης:

* Δύναμη 20 μελών του 2ου Συστήματος Προσκόπων Κορωπίου με επικεφαλής τον Αρχηγό του, Σταύρο Τόλια,
* 2 δημοτικοί υπάλληλοι του Αμαξοστασίου με δημοτικό φορτηγάκι, συνεργάτες Δήμου Κρωπίας, εθελοντές των συλλόγων, του Κίτσι ( Ποντίων και Γυναικών), των Κρητών «Ο Ψηλορείτης»
* Οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Ταξίδη και Κωνσταντίνος Δήμου.

Στη Δράση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κορωπίου Θεόδωρος Β. Αθανασόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Ντούνης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ Αντώνης Ντούνης μετά το πέρας της Δράσης επισήμανε τη σημασία του δασικού θύλακα για την περιοχή και εξήρε τις προσπάθειες αποψίλωσης που γίνονται από το Δήμο, από τους πολίτες, τους συλλόγους και ιδιαίτερα από τους Κυνηγούς και τους Προσκόπους αλλά και τους κρατικούς φορείς σε πείσμα όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, της μεγάλης κοινωνικής αδιαφορίας αλλά και της μεταπολιτευτικής κρατικής πρακτικής, που επέτρεψε την καταστροφή και αλλοίωση του περιβάλλοντος της Αττικής. Στη συνέχεια μαζί με τον Δήμαρχο Κρωπίας Θεόδωρο Αθανασόπουλο περιηγήθηκαν στην περιοχή, που θα αρχίσουν σύντομα τα έργα της ανέγερσης των σχολείων του Κίτσι και συνομίλησαν με εθελόντριες- γονείς που συμμετείχαν στην Δράση για τα ζητήματα της σχολικής στέγης.


Η Περιφερειακή Εφορεία Ανατολικής Αττικής του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, στο πλαίσιο των δράσεων εορτασμού για την 100ετία του Ελληνικού Προσκοπισμού, διοργάνωσε την εθελοντική δράση με τίτλο «100 πάρκα και χώροι πολιτισμού». Πρόκειται για μία δράση εθελοντικής προσφοράς, που προάγει το σεβασμό στη φύση και αναδεικνύει την πρωτοβουλία των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος. Η δράση «100 πάρκα και χώροι πολιτισμού» υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του : ΥΠΕΚΑ ( Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ), Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αν. Αττικής, Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Χορηγός της Δράσης : EUROBANK , Χορηγός Επικοινωνίας : ΣΚΑΙ

Τεχνική Υποστήριξη : Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york