Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

16 μέλη του συλλόγου καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Γέρακα και 6 μέλη του Δ.Σ. της Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής στο εδώλιο του Β' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου

| |

Την Δευτέρα καλούνται να καθίσουν στο εδώλιο του Β' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου 22 καθηγητές. 


Πρόκειται για τα 16 μέλη του συλλόγου καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Γέρακα και τα 6 μέλη
του Δ.Σ. της Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.

Η πρωτοφανής δίωξη ασκήθηκε μετά από μήνυση μιας καθηγήτριας και είχε αφορμή ένα φραστικό επεισόδιο της ίδιας με συνάδελφό της.
**Σύμφωνα με έγγραφο του Α.Τ. Γέρακα η μηνύτρια τηλεφώνησε την επομένη στην αστυνομία και ζήτησε τα πλήρη στοιχεία της συναδέλφου της με την οποία είχε έρθει σε αντιπαράθεση για να της υποβάλλει έγκληση. «Επειδή το συμβάν ήταν στη διαδικασία του αυτοφώρου αδικήματος, με εντολή του Αξιωματικού υπηρεσίας μετέβη περιπολικό στο Γυμνάσιο προκειμένου να επιληφθεί του συμβάντος και εκτελέσει όλες τις νόμιμες ενέργειες που επιβάλλονται από τις περιστάσεις».
**Ο τότε πρόεδρος της ΕΛΜΕ ενημερώθηκε για την είσοδο της αστυνομίας στο σχολείο από τη διευθύντρια του σχολείου και πήγε αμέσως στο σχολείο. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, «τα αστυνομικά όργανα εισήλθαν στην αυλή του σχολείου, χωρίς να ενημερώσουν τη διευθύντρια του σχολείου, με την εντολή, όπως μου δήλωσαν παρουσία της διευθύντριας του σχολείου, να συλλάβουν
και οδηγήσουν τη συνάδελφο στο Α.Τ. Γέρακα. Τηλεφώνησα αμέσως στο Α.Τ. Γέρακα και ζήτησα την απομάκρυνση των αστυνομικών οργάνων από το σχολείο και ενημέρωσα τον τότε
Γ. Γραμματέα της ΟΛΜΕ κ. Γρηγόρη Καλομοίρη και τον προϊστάμενο του 1ου Γραφείου Δ.Ε. Ανατ. Αττικής κ. Λάμπρο Γαλάνη.
**Κατά τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ η εγκαλούσα «διέπραξε σοβαρότατο ατόπημα, γιατί οδήγησε την αστυνομία στο σχολείο. Τουλάχιστον ως εκπαιδευτικός όφειλε να σέβεται το χώρο του σχολείου και να γνωρίζει πόσο καταστροφικό για το κύρος του σχολείου είναι να αισθάνονται οι μαθητές ότι η καθηγήτριά τους είναι καταζητούμενη. Με τη συμπεριφορά της δυναμίτισε τη λειτουργία του σχολείου, τραυμάτισε τις σχέσεις μεταξύ των μελών του συλλόγου των καθηγητών και εξέθεσε στην τοπική κοινωνία την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της».
**Το βράδυ συντάχθηκε ανακοίνωση-καταγγελία εναντίον της καθηγήτριας που κάλεσε την αστυνομία στο σχολείο έπειτα από «μήνυση-καταγγελία» που έκανε προς το Α.Τ. Γέρακα. Την ανακοίνωση υιοθέτησε η πλειονότητα του συλλόγου καθηγητών και ομόφωνα το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μετά από λίγες ημέρες.
**Η εγκαλούσα δεν πτοήθηκε και απέστειλε αναφορά-καταγγελία προς το 1ο Γραφείο Δ.Ε. Ανατ. Αττικής ζητώντας τη διενέργεια ΕΔΕ και κυκλοφόρησε ατομική ανακοίνωση-πρόσκληση με την οποία καλούσε τους καθηγητές που υπέγραψαν την ανακοίνωση να αποσύρουν τις υπογραφές τους, τάσσοντάς τους μάλιστα και προθεσμία. Στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση εναντίον του συλλόγου καθηγητών του σχολείου και εναντίον των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.
**Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε διευθυντής σχολείου ύστερα από παραγγελία του προϊσταμένου του 1ου Γραφείου, καταλογίζονται ευθύνες στην εγκαλούσα για την είσοδο της αστυνομίας στο σχολείο. Ολα αυτά συνέβησαν πριν από πέντε ολόκληρα χρόνια. Και τώρα παραπέμπονται για συκοφαντική δυσφήμιση ο σύλλογος καθηγητών και το τότε Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Από τότε η μηνύτρια δεν διδάσκει, επειδή οι μαθητές κάνουν αποχή στο μάθημά της με την παρακίνηση των γονιών τους.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york