Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Περιστολή δαπανών στο Δήμο Αγίου Στεφάνου

Σε μια  περίοδο που η ελληνική κοινωνία βιώνει  μια βαθιά οικονομική κρίση, ο Δήμος Αγίου Στεφάνου προχωρεί σε  περιστολή  των δαπανών του με δραστικές οικονομίες κλίμακας.
  1. Με εισήγηση του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Βορριά, από την 1η Ιουλίου 2010, ο Δήμος σταματά να νοικιάζει το κτίριο στην οδό Χρυσ. Σμύρνης, όπου στεγάζονται σήμερα – η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αίθουσες των Προγραμμάτων Επιμόρφωσης Ενηλίκων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση. Οι χρήσεις αυτές θα εξυπηρετούνται πλέον από τις αίθουσες του δημοτικού κτιρίου στην οδό Ε. Πεντζερίδη 3. Το ετήσιο όφελος, που προκύπτει, είναι της τάξης των   34674,72 .
 
  1. Τα Νομικά Πρόσωπα  και Οργανισμοί, που εποπτεύονται από τον Δήμο, προχωρούν με τη σειρά τους σε περιστολή των δαπανών τους, χωρίς να θιγεί η ποιότητα των προσφερομένων προς τους δημότες υπηρεσιών. Ειδικότερα:
 
    1. Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο -Ματαιώνεται το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού – EARTHDANCERS και περιορίζονται σημαντικά οι υπόλοιπες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Σεπτεμβρίου 2010.
 
    1. Το ΚΑΠΗ Αγ. Στεφάνου προχώρησε σε ματαίωση εκδρομής, που είχε προγραμματίσει στο εξωτερικό. Επίσης, θα πραγματοποιεί μονοήμερες και όχι πολυήμερες εκδρομές. Οι δε εορταστικές εκδηλώσεις του θα γίνονται πλέον στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.
 
  1. Παράλληλα, ο  Δήμος, διευρύνοντας περαιτέρω την κοινωνική διάσταση της πολιτικής του, λειτούργησε από τις 3 Μαϊου 2010 το Δημοτικό Πολυϊατρείο, που παρέχει δωρεάν στους πολίτες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
 
  1. Τέλος, ο Δήμος έχει προχωρήσει σε μείωση των δημοτικών τελών για τους πολύτεκνους & τα ΑΜΕΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york