Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Τιμητική εκδρομή για την προσφορά της Μητέρας στο χθες και στο σήμερα οργάνωσε ομάδα της ΧΕΝ Σπάτων

Η ομάδα της ΧΕΝ Σπάτων οργάνωσε, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, από τις 9 έως τις 12 Μαΐου 2010 τιμητική εκδρομή με μητέρες από Σπάτα, Αρτέμιδα, Γέρακα και Αράχοβα, στα Ιωάννινα και Ζαγοροχώρια (32 χρόνια).

1η μέρα:

Μετά την Κόρινθο περάσαμε τη γέφυρα-κόσμημα του Ρίου-Αντίρριου, την ονομαζόμενη Γέφυρα Χαριλάου Τρικούπη, περάσαμε το ιστορικό Μεσολόγγι και σταματήσαμε στην όμορφη Αμφιλοχία για φαγητό. Μετά συνεχίσαμε τη διαδρομή μας για τα Γιάννενα, την γενέτειρα όλων των εθνικών μας ευεργετών, και όχι μόνο, και καταλήξαμε στο ξενοδοχείο Epirus Palace *****. Το ίδιο βράδυ τιμήσαμε τη Μητέρα όλων των εποχών με ομιλία και με ενδιαφέρουσες προτάσεις για τη Μητέρα του σήμερα και του αύριο. Επίσης η ομάδα της ΧΕΝ Σπάτων τίμησε την Υπεύθυνή της κα Ουρανία Βλαχοπούλου για το κοινωνικό της έργο, την ίδρυση και στήριξη της Δημοτικής Τράπεζας του Δήμου Σπάτων και ζητήθηκε από όλες τις μητέρες να στηρίξουν την Εθελοντική Αιμοδοσία. Στο δείπνο παρακάθισαν και εκπρόσωποι της ΧΕΝ Ιωαννίνων και ακολούθησε πλούσιο φαγητό και μουσική.

2η μέρα:

Έγινε ξενάγηση στα Γιάννενα με ξεναγό και συγκεκριμένα στο Κάστρο, στο νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων Παμβώτιδας, στη Μονή Φιλανθρωπινών, όπου θαυμάσαμε τις εξαίρετες τοιχογραφίες και τους επτά ολόσωμους διακεκριμένους Έλληνες. Επίσης το σπίτι που σκοτώθηκε ο Αλή Πασάς και το Μουσείο Αργυροχοΐας.

3η μέρα:

Ζαγοροχώρια. Μετά το πρωινό ξεκινήσαμε για το όμορφο Μονοδένδρι, το Φαράγγι του Βίκου. Φθάσαμε στο ιστορικό Καλπάκι και ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο. Συνεχίσαμε θαυμάζοντας την καταπληκτική φύση με την ποικιλία της και φθάσαμε στο Μπουραζάνι για προσκύνημα στην Παναγία Μολυβοσκέπαστη, όπου μας ενημέρωσε με μεγάλη χαρά ο Ηγούμενος της Μονής για τη θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας και την ιστορία της Μονής. Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο και το βράδυ απολαύσαμε το δείπνο μας μαζί με εκπροσώπους και πάλι της ΧΕΝ Ιωαννίνων. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από 18 χορευτές-τριες του Δήμου Παμβώτιδας.


4η μέρα:

Επισκεφθήκαμε την πόλη των Ιωαννίνων, το Μουσείο Βρέλη με ανθισμένο αύλειο χώρο του από ακακίες-μοναδικό θέαμα-και το σπήλαιο Περάματος, το μεγαλύτερο των Βαλκανίων.

Επιστρέφοντας, σταματήσαμε στη μοναδική Κόνιτσα για φαγητό και συνεχίζοντας, πήραμε τον καφέ μας στο παραδοσιακό Μέτσοβο.

Στο τέλος έγινε αξιολόγηση από όλες τις Μητέρες, οι οποίες εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους και άπειρες ευχαριστίες για την τέλεια οργάνωση.

Χρόνια πολλά και καλά σε όλες τις Μητέρες!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york