Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Καινοτόμο σύστημα έγκαιρου εντοπισμού πυρκαγιών στην Πάρνηθα

Ένα καινοτόμο πληροφοριακό σύστημα έγκαιρου εντοπισμού πυρκαγιών και δώδεκα οχήματα άμεσης επέμβασης εξοπλίζουν, από φέτος, τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας στην προσπάθειά του να προστατεύσει τον πολύπαθο «πνεύμονα της Αττικής». Παράλληλα, ο Φορέας θέτει σε διαβούλευση ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας για το 2010.

Το σύστημα είναι προσφορά της Marfin, ενώ το λογισμικό προσφορά της Singular Logic.

Όπως είπε, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, φέτος διαθέτουν και 12 οχήματα άμεσης επέμβασης με σύστημα εντοπισμού, επίσης δωρεά της Marfin.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΜIG, Ανδρέας Βγενόπουλος επισήμανε την άριστη συνεργασία της Marfin με το Φορέα Διαχείρισης, καθώς αξιοποιήθηκε στο μέγιστο δυνατό βαθμό η προσφορά της.

Ο δασολόγος Γ. Ζαφείρης διευκρίνισε ότι «ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και οι συντεταγμένες σε αυτόν μη κυβερνητικές οργανώσεις θα συμπληρώσουν το έργο των κρατικών υπηρεσιών. Αφού ληφθεί υπόψη το πρόγραμμα στελέχωσης των πυροφυλακείων και των περιπολιών από το Πυροσβεστικό Σώμα και τη Δασική Υπηρεσία, ο Φορέας θα συντονίσει τις δυνάμεις του και των εμπλεκομένων μη κυβερνητικών φορέων περιορίζοντας τα κενά της δράσης των κρατικών υπηρεσιών».

Το διευθυντικό στέλεχος της SingularLogic Μαρία Λάμπρου παρουσίασε το πληροφοριακό σύστημα έγκαιρου εντοπισμού πυρκαγιών που ανέπτυξε η εταιρία σε συνεργασία με την Marfin Egnatia Bank και τον Φορέα. Με την εγκατάσταση τεσσάρων πυλώνων τηλεματικής (Μέγαρο ΟΤΕ, Καζίνο, κεντρικά γραφεία του Φορέα και Γεράνεια Όρη) - προβλέπεται η μελλοντική εγκατάσταση άλλων δύο πυλώνων σε πιο απομακρυσμένες περιοχές - το νέο, ιδιόκτητο σύστημα επικοινωνίας υψηλής ταχύτητας καλύπτει πλέον πάνω από το 80% του Δρυμού.

Οι πληροφορίες που διαχειρίζεται το σύστημα είναι χαρτογραφικά, γεωγραφικά δεδομένα, εικόνες βίντεο και γεωγραφικές θέσεις πυροσβεστικών οχημάτων και ομάδων πυρόσβεσης και επιτρέπει στο Φορέα να λαμβάνει αποφάσεις για την ορθολογικότερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση, πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york