Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Διακήρυξη στήριξης του συνδυασμού της υποψηφίας δημάρχου Χριστίνας Χριστοφάκη - Πάγκαλου για το δήμο Σαρωνικού

Ο «Καλλικράτης» αλλάζει ριζικά το περιβάλλον στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι προκλήσεις που έρχονται είναι μεγάλες και προπαντός ριζοσπαστικές. Όλοι εμείς που είμαστε πολίτες του νέου «Δήμου Σαρωνικού» πήραμε την πρωτοβουλία για ένα νέο ξεκίνημα στον διευρυμένο δήμο μας. Έχουμε ως κοινό παρονομαστή την φροντίδα για την τοπική κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Ένα όραμα για μια τοπική αυτοδιοίκηση ισχυρή και αυτόνομη. Ανήκουμε σε διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις, άλλοι έχουν εκλεγεί σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, άλλοι όχι και εκπροσωπούμε όλες τις κοινωνικές κατηγορίες, ένα πλούσιο φάσμα εμπειρίας και ευαισθησίας. Γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας.
Οι δυνατότητες και οι προοπτικές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν αλλάξει. Η μεταρρύθμιση δίνει νέες, πρωτόγνωρες δυνατότητες στις τοπικές κοινωνίες. Ο νέος Δήμος Σαρωνικού που θα συγκροτηθεί από δύο υφιστάμενους δήμους και τρεις κοινότητες (Ανάβυσσος, Καλύβια, Κουβαράς, Παλαιά Φώκαια και Σαρωνίδα) είναι πλέον το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα καθορίσει το μέλλον των τοπικών κοινωνιών.
Σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει το μέλλον των παιδιών μας.
Θα τολμήσουμε να προχωρήσουμε ή θα κλειστούμε στον αδιέξοδο πλέον μικρόκοσμο του παρελθόντος, αποκομμένοι απ’ όσα συμβαίνουν γύρω μας;
Εμείς όλοι οφείλουμε και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Να προγραμματίσουμε και να ασκήσουμε πολιτικές που θα προάγουν την νέα κοινή ταυτότητα του Δήμου Σαρωνικού ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται σεβαστή η διαφορετικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε οικισμού που μετέχει.
Στο νέο Δήμο θέλουμε και πρέπει να ξεπεράσουμε την πρακτική των προσωπικών εξυπηρετήσεων, την αδιαφάνεια, την κοντόφθαλμη λογική των μικρών έργων πελατειακού χαρακτήρα που δεν εντάσσονται σ’ ένα ενιαίο σχέδιο ανάπτυξης.
Συσπειρωνόμαστε για να αντιμετωπίσουμε και να λύσουμε μεγάλα προβλήματα, όπως:

1. Αποχέτευση
2. Καθαριότητα
3. Πολεοδομικός Σχεδιασμός
4. Καθορισμός ορεινών όγκων με αντικειμενικά και επιστημονικά κριτήρια
5. Αξιοποίηση της παραλίας με ελεύθερη πρόσβαση όλων των Δημοτών σ’ αυτήν
6. Σύγχρονη Σχολική Υποδομή
7. Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καλυβίων ώστε να λυθεί άμεσα το χρονίζον αυτό πρόβλημα
8. Εσωτερική συγκοινωνία στα όρια του νέου Δήμου με στόχο την ανάπτυξη της εσωτερικής αγοράς
9. Αναζήτηση επενδύσεων ώστε να αυξηθεί η απασχόληση και ο τοπικός πλούτος
10. Λιμενικές υποδομές
11. Αθλητική και πολιτισμική αναγέννηση
12. Κοινωνική φροντίδα με πυξίδα τον συνάνθρωπο

Το σύνθημά μας είναι: Νέος Δήμος, Νέα Νοοτροπία, Νέες Δράσεις, μαχητικά, ανεξάρτητα και ανιδιοτελή πρόσωπα που εγγυώνται αυτά τα αποτελέσματα. Για όλους μας αυτό το κείμενο είναι μια δέσμευση για το παρόν και το μέλλον του νέου Δήμου Σαρωνικού. Είναι όμως και μια νέα πρόταση, μια νέα πρόσκληση ανοιχτή σε όσους θα ήθελαν να συνυπογράψουν αυτή τη νέα πορεία, τη νέα αρχή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.

http://attikosparatiritis.wordpress.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york