Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Έρχεται στον Κάλαμο Αττικής το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο

Απάντηση στην κοινοβουλευτική ερώτηση σχετικά με την δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στον Κάλαμο Αττικής, έλαβε ο Βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Καντερές.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Καντερές, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, στην ερώτηση του είχε επισημάνει ότι, «σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλάμου έχει επανειλημμένως τεθεί θέμα εγκατάστασης Πυροσβεστικού Σταθμού στον Δήμο Καλάμου, ώστε να διασφαλιστεί ο φυσικός πλούτος και οι δασικές εκτάσεις που βρίσκονται πέριξ αυτού. Για να μην γίνει στόχος εμπρησμού, ρωτώ τον αρμόδιο Υπουργό, πότε θα προχωρήσει η εγκατάσταση Πυροσβεστικού Σταθμού στον Κάλαμο»

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας, στην απάντηση του τονίζει, ότι κατόπιν της διάθεσης ακινήτου στις 16 Μαρτίου 2010 από τον Δήμο Καλάμου για τη στέγαση Πυροσβεστικού Κλιμακίου, συστήθηκε επιτροπή αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία προέβη σε έλεγχο καταλληλότητας των προτεινόμενων εγκαταστάσεων. Κατόπιν επιθεώρησης, διαπιστώθηκε, ότι οι εγκαταστάσεις που διατέθηκαν είναι κατάλληλες για τη στέγαση του εν λόγω Κλιμακίου.

Ο κ. Καντερές, σε δήλωση του τόνισε, ότι: «Χαίρομαι ιδιαιτέρως, που ο Κάλαμος θα αποκτήσει επιτέλους Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Μπήκαμε ήδη στη καλοκαιρινή περίοδο και η αντιπυρική προστασία της Αττικής αποτελεί υψίστης σημασίας ζήτημα. Οι πολίτες της Περιφέρειας Αττικής δεν επιθυμούν να δουν τα τραγικά συμβάντα των πυρκαγιών του καλοκαιριού του 2009 να επαναλαμβάνονται και να βιώσουν ξανά την εφιαλτική καταστροφή των πολύτιμων δασών μας. Ελπίζω η μεταφορά του Κλιμακίου να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε ο Κάλαμος, που διαθέτει έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής, τώρα πια να προστατεύεται αποτελεσματικότερα.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york