Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4-5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ

Αποτυπώνουμε έμπρακτα την Αγάπη μας για το Περιβάλλον και τον Συνάνθρωπο

Η προστασία του Περιβάλλοντος και οι δράσεις για την αναβάθμισή του αποτελούν αναγκαιότητα για μια σύγχρονη τοπική κοινωνία. Από την άλλη η αιμοδοσία αποτελεί αναμφισβήτητα κορυφαία εκδήλωση εθελοντισμού και ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπό μας.
Με τις ημέρες Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Ευαισθησίας, που διοργανώνει ο Δήμος Παλλήνης, σε συνεργασία με τα Νομικά του Πρόσωπα, στις 4 και 5 Ιουνίου, τα παιδιά και οι δημότες θα αποτελέσουν τους πρωταγωνιστές ξεχωριστών και πρωτότυπων εκδηλώσεων, δίνοντας ηχηρό μήνυμα αγάπης για το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο.
Την Παρασκευή 4 Ιουνίου το πρωί οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος και παιδιά που συμμετέχουν στα τμήματα του Πολιτιστικού Κέντρου και του Αθλητικού Οργανισμού θα δεντροφυτεύουν έκταση που κάηκε τα προηγούμενα χρόνια.
Τη ίδια μέρα το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης έρχεται στην Πλατεία Ελευθερίας για να διασκεδάσει τα παιδιά ενώ πρωτότυπα φουσκωτά παιχνίδια ποδοσφαίρου θα αποτελέσουν την καλύτερη παρέα για τα παιδιά της πόλης, ενώ η ημέρα θα κλείσει με συναυλία ροκ συγκροτήματος για τη νεολαία. Το Σάββατο 5 Ιουνίου η ποδηλατοδρομία, που διοργανώνεται με αφετηρία το νέο κολυμβητήριο της πόλης (οδός Έντισον), θα αποτελέσει σπουδαία ευκαιρία να μεταδοθεί στην πόλη το μήνυμα της αγάπης για το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο.
Στη συνέχεια το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης για να ξεναγήσει τα παιδιά ηλικίας από 4-16 ετών και τις οικογένειές τους, σε ένα ξεχωριστό ταξίδι. Άτομα εξειδικευμένα και κατάλληλα εκπαιδευμένα θα καθοδηγήσουν, θα παροτρύνουν και θα δημιουργήσουν εκείνες τις προϋποθέσεις για να περάσουν το μήνυμα της οικολογικής συμπεριφοράς.
Στο χώρο θα υπάρχουν φουσκωτά παιχνίδια ποδοσφαίρου, ενώ ένας γιγάντιος παπαγάλος, μια γιγάντια πεταλούδα, ένας γιγάντιος πιγκουΐνος, μαζί με ένα γιγάντιο λιοντάρι, θα μας καλωσορίζουν στο χώρο με τον δικό τους τρόπο έκφρασης. Η παρουσία τους θα υπενθυμίζει σε όλους ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνος του στον πλανήτη.. Πιο πέρα ένα μικρό βιβλιαράκι με δέκα χρήσιμες συμβουλές που θα αφορούν τη διάσωση του πλανήτη θα περιμένει να κατασκευαστεί από τα παιδιά. Ένα βιβλιαράκι που θα κρατήσει στο τέλος κάθε παιδί για να γίνει οδηγός του στην προστασία του περιβάλλοντος.
Και τις δύο μέρες θα εκτίθενται έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν από ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από τους μαθητές του Εργαστηρίου Εικαστικών Τεχνών.
Με την εθελοντική αιμοδοσία, τη δεντροφύτευση στο Πανόραμα, τα δημιουργικά παιχνίδια, την ποδηλατοδρομία και πολλά άλλα, όλοι οι δημότες, και ιδιαίτερα τα παιδιά, θα δώσουν το μήνυμα ότι η αγάπη για τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον αποτελούν πράξεις πολιτισμού και συμβάλλουν στη συνεκτικότητα της τοπικής μας κοινωνίας. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

κάντε κλικ πανω στην εικόνα για να την δείτε μεγαλύτερη

κάντε κλικ πανω στην εικόνα για να την δείτε μεγαλύτερη

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

κάντε κλικ πανω στην εικόνα για να την δείτε μεγαλύτερη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york