Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Υιοθετημένη 13χρονη σε ψυχιατρείο για ενήλικες

|

Το 13χρονο υϊοθετημένο κορίτσι που ζει με την οικογένεια της στην Αμμόχωστο εμφάνιζε τα τελευταία τρία χρόνια σύνδρομο μανιοκατάθλιψης με κρίσεις πανικού, ταχυκαρδίες , τάσεις αυτοκαταστροφής και φυγής από το σπίτι .Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» Το κορίτσι νοσηλεύτηκε για κάποιο χρονικό διάστημα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, όμως  η θεραπεία απαιτούσε έξι μήνες και οι γονείς της αδυνατούσαν να την συνεχίσουν.
Επιστρέφοντας στην Κύπρο, το 13χρονο κορίτσι έπαθε ξανά κρίση με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η νοσηλεία της στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Λευκωσίας  όπου φιλοξενούνται άτομα με βαριές ψυχιατρικές παθήσεις.
Η υπόθεση ερευνάται από την Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά η οποία μιλά για κωλυσιεργία του Δημοσίου στην ίδρυση παιδοψυχιατρικής κλινικής τονίζοντας ότι: "Είναι απαράδεκτο να έχουμε εφήβους στον χώρο εκείνο, ο οποίος είναι παντελώς ακατάλληλος και φιλοξενεί άτομα με βαριάς μορφής ψυχιατρικές παθήσεις. Αποτελεί  παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού  καθώς είναι αυξανόμενη η τάση των παιδιών αυτών και πρέπει να έχουμε ειδική υποδομή».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york