Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Ιστορική εξέλιξη η δημιουργία του νέου Δήμου Ωρωπού

Η κίνηση πολιτών «Ωρωπός-Πόλη του Μέλλοντος» χαιρετίζει τη δημιουργία του νέου Δήμου Ωρωπού και ευελπιστεί ότι με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» θα επιτευχθεί η ισχυροποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Βόρειας Αττικής.

Με τις κατάλληλες στρατηγικές κινήσεις και με τους κατάλληλους πολιτικούς στην ηγεσία του ο νέος, διευρυμένος, Δήμος Ωρωπού θα μπορεί να ολοκληρώσει λειτουργικά τη δομή του έτσι ώστε να επιτυγχάνει οικονομίες κλίμακος, με λιγότερη γραφειοκρατία και με περισσότερη ανάπτυξη.

Με την ιστορική αυτή εξέλιξη, ο Ωρωπός ξεπερνά τα μειονεκτήματα της μικρής αγοράς, του τοπικισμού, των «στενών» διαπροσωπικών πολιτικών σχέσεων και βρίσκει τον προσανατολισμό του σε σχέση με τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, όπως πχ. η προνομιακή γεωγραφική του θέση.

Κόντρα στις απαισιόδοξες προβλέψεις, πιστεύουμε ότι η δημιουργία του νέου Δήμου Ωρωπού αποτελεί μοναδική ευκαιρία στο να δημιουργήσουμε εδώ, στη Βόρεια Αττική, μία κυψέλη τοπικής οικονομικής ανάπτυξης, με ποιότητα ζωής, με προστατευμένο περιβάλλον, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με ιδιαίτερη ταυτότητα. Αν και έχουμε προτάσεις για ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία των νέων Δήμων, θεωρούμε ότι με τις αρμοδιότητες που μεταφέρονται ο Δήμος Ωρωπού θα είναι ελεύθερος να εφαρμόζει καινοτόμες λύσεις για τη συνεχή ανάπτυξή του.

Η κίνηση πολιτών «Ωρωπός-Πόλη του Μέλλοντος» δηλώνει παρούσα στις νέες εξελίξεις και έτοιμη να συνεργαστεί με τις υγιείς δυνάμεις του νέου Δήμου Ωρωπού.


Η ιδρυτική ομάδα
www.oroposmellon.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york