Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Εγκαίνια του Δημαρχιακού Μεγάρου Κορωπίου



Εγκαίνια του Δημαρχιακού Μεγάρου
Μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας
«Σε επιστράτευση» κάλεσε ο Δήμαρχος Κορωπίου.
«Δημοπράτηση της Αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική»
προανήγγειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής!
Με σημαντικές δηλώσεις και ειδήσεις καθώς και συναυλία κλασσικού τραγουδιού και όπερας πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής 2 Μαΐου 2010 οι εκδηλώσεις των εγκαινίων του Δημαρχιακού Μεγάρου και του νέου Θεάτρου. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής σεβ. Νικολάος και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ηλίας Λιακόπουλος.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής
κ. Νικόλαος
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος είπε ακόλουθα :
«Καθώς κάναμε τον αγιασμό σκεφτόμουνα ότι μέσα στις δύσκολες μέρες, που μας χτυπάνε το σπόρο της ελπίδας στη καρδιά μας έρχονται κάτι τέτοιες ευκαιρίες για να μας δώσουν ελπίδα και χαρά. Τις προάλλες εγκαινιάσαμε ένα νέο εκπαιδευτήριο στην Αγία Μαρίνα. Γέμισε η καρδιά μας από παρηγοριά και χαρά ότι τελικά γίνονται έργα στον τόπο. Δεν είναι όλα αρνητικά. Και θα συνεχίσουν να γίνονται και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τα κάνουμε . Έτσι και τώρα σε μια πολύ δύσκολη μέρα που μας ήρθαν μηνύματα δυσάρεστα, μας έρχεται μια τόσο όμορφη γιορτή. Διότι περί γιορτής πρόκειται αφού αυτό που αρχίσαμε το τελειώσαμε. Και αυτός ο όμορφος τόπος μπορεί να φιλοξενήσει μαζί με τα αιτήματά μας και τις λύσεις των προβλημάτων μας. Καμαρώνουμε. Χαιρόμαστε και παρηγοριόμαστε ότι τα έργα προχωρούν και μέσα από τη καρδιά μας βγαίνει μια ευχή : αυτό το κτίριο .να είναι τόπος επίλυσης προβλημάτων στα οποία τα εντεταλμένα πρόσωπα θα διακονήσουν και θα υπηρετήσουν- και όλοι να το χαιρόμαστε όχι μόνο ως κτίριο αλλά ως χώρος που φιλοξενεί πολύ σημαντικές για τη ζωή μας λειτουργίες. Τέλος, ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο: «θερμά συγχαρητήρια, Να ζήσετε και ο θεός να ευλογεί κ.Δήμαρχε τα έργα σας!»
Ο Δήμαρχος Κορωπίου
κ. Αθανασόπουλος για το Δημαρχιακό Μέγαρο
Ο κ. Αθανασόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του ως εξής : «Το έργο που σήμερα εγκαινιάζουμε είναι μια ανακατασκευή εκ θεμελίων του Δημαρχιακού κτιρίου και της αίθουσας πολιτιστικών εκδηλώσεων που υπέστη μεγάλες ζημιές από το σεισμό της Πάρνηθας το 1999 .Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανακατασκευής εκ θεμελίων του κτιρίου[1]. Για το τελικό κόστος ενημέρωσε ότι έφτασε τα 2.5εκ€, επισημαίνοντας ότι το 55% καλύφθηκε από πόρους του Γ ΄ΚΠΣ και κατά 45% από ιδίους πόρους του Δήμου χωρίς να χρειαστεί η σύναψη δανείου.
Για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Για τα ΚΔΑΠ- για το νέο Πνευματικό Κέντρο
Ο δήμαρχος, επανέλαβε τις απόψεις του για το έθιμο των εγκαινίων: « Τα εγκαίνια δεν είναι φιέστα προεκλογικού χαρακτήρα για εμάς. Είναι μια συλλογική διαδικασία ενότητας της πόλης μας και παρακίνησης για νέα δημοτικά έργα. Τα σημερινά εγκαίνια είναι και μια πράξη έμπρακτης στήριξης της ισχυρής πολιτιστικής ταυτότητας του Κορωπίου. Το νέο θέατρο, η νέα αίθουσα εκδηλώσεων αποτελεί το νέο λίκνο της καλλιτεχνικής ζωής της πόλης. Είναι η απαρχή της δημιουργίας των χώρων εκείνων που κάθε πόλη-έδρα ενός Δήμου έπρεπε να έχει… Τα δε εγκαίνια του Δημαρχιακού κτιρίου είναι η συνέχιση της προσπάθειάς μας για καλύτερες υπηρεσίες σε καλύτερες κτιριακές υποδομές. Προστίθεται σε μια σειρά δημοτικών κτιρίων με ιδιαίτερη αισθητική που κοσμούν την πόλη μας». Και με αφορμή αυτή την τοποθέτηση, ο κος Αθανασόπουλος ενημέρωσε τους δημότες για τη νέα εποχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που ξεκινά με την απόδοση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου και τα νέα δημοτικά κτίρια. Για το νέο Πνευματικό Κέντρο είπε ότι είναι προγραμματισμένο να γίνει στον ιδιόκτητο χώρο με πρόταση συγχρηματοδότησης με τη Νομαρχία Ανατ. Αττικής. Για τη δημιουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ( ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ) σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου κάλεσε τον Περιφερειάρχη κ. Λιακόπουλο να αξιολογήσει με θετικό τρόπο την πρόταση χρηματοδότησης που έχει καταθέσει ο Δήμος στο ΕΣΠΑ.
Καλλικράτειος Δήμος
το Κορωπί
Αναφερόμενος στις δραματικές εξελίξεις στην Οικονομία και στην πρόταση του Υπ. Εσωτερικών για μετεξέλιξη του Δήμου Κορωπίου σε Καλλικράτειο χωρίς συνένωση υποστήριξε :«Ζούμε ιστορικές στιγμές. Δραματικές και κρίσιμες. Όμως ίσως σημαίνουν και την αρχή μιας μεγάλης αναγέννησης της χώρας μας που θα προκύψει σαν προϊόν της μεγάλης κινητοποίησης άξιων πολιτών που δεν ανέχονται την παλαιά τάξη πραγμάτων που μας οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Η σημερινή ημέρα συμβολίζει στην πραγματικότητα και μια νέα αρχή για το Κορωπί. Μια νέα αρχή σε μια πολύ δύσκολη ιστορική συγκυρία για τη χώρα μας. Τώρα είναι η ώρα για μια μεγάλη επιστράτευση όλων μας! Τώρα, που κάποιοι πιστεύουν ότι ο Δήμος μας με την διατήρηση και τη μετεξέλιξή του σε Καλλικράτειο, φαινομενικά ενισχύεται…Τώρα όλοι εμείς οφείλουμε να πούμε την αλήθεια για να συμβάλουμε στην πραγματική πρόοδο των περιοχών μας. Η ισχύς του Δήμου παρά τη φαινομενική αναβάθμισή του σε Καλλικράτειο Δήμο, δυστυχώς βάλλεται. Επεσήμανε το γεγονός ότι 3 Δήμοι του Υπόλοιπου Αττικής, οι οποίοι παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά ( Βιομηχανίες, μεγάλες αδόμητες εκτάσεις, ανενεργά λατομεία κα. ) έμειναν μόνοι τους: Ασπρόπυργος, Κορωπί, Μαρκόπουλο. Κάλεσε σε επαγρύπνηση και επιστράτευση :… «να έχουμε όλοι το νου μας»…. Εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το μέλλον του Κορωπίου χρησιμοποίησε τον τίτλο της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής για να δείξει την αναπτυξιακή αδυναμία του νέου Δήμου υποστηρίζοντας : «Η Μητρόπολη είναι ισχυρή… η ενορία είναι αδύνατη»
Νέα ενωτική στρατηγική και πορεία
Παρά τους προβληματισμούς που εξέφρασεο κος Αθανασόπουλος,τόνισε τα εξής: «Παρόλα αυτά ανοίγει μια νέα ενωτική πορεία για το Κορωπί, τα Μεσόγεια, την Ανατολική Αττική. Η ενωτική στρατηγική είναι το μεγάλο στοίχημα για όλες τις δημοκρατικές δημοτικές δυνάμεις, που πιστεύουν στη δύναμη των κοινωνιών, στη δύναμη της ιστορικής θεμελίωσης των προτάσεών τους και στην πραγματική οικονομική αυτοδυναμία της Αυτοδιοίκησης. Είναι το μεγάλο στοίχημα στους νέους Καλλικράτειους Δήμους της Ανατολικής Αττικής και την αιρετή Περιφέρεια».
Για την προστασία του Υμηττού
και της δημοτικής και ιδιωτικής περιουσίας
Για τις εκτάσεις που έχουν περιληφθεί στο σχέδιο διαβούλευσης σε ζώνες προστασίας του Υμηττού και απευθυνόμενος στα μέλη της ΕΕ του ΟΡΣΑ είπε ότι: «Δεν είμαστε διακατέχοντες, ούτε καταπατητές. Είμαστε έντιμοι άνθρωποι που έδωσαν στο παρελθόν τα πάντα για τη χώρα.
Απηύθυνε επίσης, αυστηρό μήνυμα προειδοποίησης «σε όσους οραματίζονται έναν αδύναμο δήμο, έρμαιο των οικονομικών συμφερόντων και των όποιων ιδεοληψιών ομάδων, που με λαϊκιστικό οικολογικό μανδύα, στρώνουν το δρόμο για δεσμεύσεις περιουσιών, απαξίωση της ιδιωτικής και δημοτικής περιουσίας- καλύτερα να το ξανασκεφτούν. Όσοι ακόμα ονειρεύονται τον διαμελισμό του Κορωπίου για να περάσουν δρόμους μέσα από τον προστατευόμενο… Υμηττό, τις υφιστάμενες ζώνες προστασίας του και τις δημοτικές και ιδιωτικές περιουσίες των κορωπιωτών, ας το ξανασκεφτούν», είπε χαρακτηριστικά. Κάλεσε τέλος τους δημότες να παρευρεθούν την Τετάρτη 5 Μαΐου στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Κυριακή 9 Μαΐου στην ανοιχτή διαδημοτική συγκέντρωση-συζήτηση στο Κορωπί των Δήμων Βάρης-Κορωπίου-Παιανίας-Γλυκών Νερών για τον Υμηττό στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο Κορωπίου.
«Σας καλώ σε μια μεγάλη επιστράτευση»
«Ο κόσμος δεν μπορεί να ανέχεται νέες υποσχέσεις και νέα ψεύτικα οράματα που οδηγούν σε αδιέξοδα. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις σε δημοκρατική κατεύθυνση. Τα φοβικά σύνδρομα της σημερινής αυταρχικής επιτήρησης δεν πρέπει να απλωθούν στο μόνο θεσμό που κάποτε τα δύσκολα χρόνια του ελληνισμού αντιστάθηκε. Σας καλώ γι΄αυτό πάλι αλλά σε μια μεγάλη επιστράτευση! Κάθε υπεύθυνη παράταξη και κάθε υγιή σκεπτόμενο πολίτη τον καλώ να ασχοληθεί με τα κοινά. Αυτό είναι το χρέος μου απέναντί σας, απέναντι στις νέες γενιές που καλούνται να πληρώσουν τα λάθη του πολιτικού-κομματικού συστήματος της μεταπολίτευσης. Έχω κουραστεί να ακούω συμπολίτες μου να κάθονται στους καναπέδες και να λένε να φύγουν οι κλέφτες…Είσαι έντιμος ασχολήσου με την πολιτική. Έχει ανάγκη ο τόπος από ανθρώπους έντιμους που δεν θα απλώσουν ποτέ πια το χέρι τους…Αυτή η πρόσκληση επιστράτευσης είναι πατριωτική κίνηση για τον τόπο που μεγάλωσα».
Για το προσωπικό του Δήμου
«Σε αυτό το κτίριο και στα άλλα δημοτικά κτίρια απεικονίζεται και η μεγάλη προσπάθεια των εργαζομένων του Δήμου Κρωπίας. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, το κτίριο δεν θα γινόταν. Οι προσπάθειες της Διοίκησης και των εργαζομένων είχαν ήδη μια πρώτη επιτυχία από ανεξάρτητο φορέα πιστοποιημένο από το κράτος. Επιθεωρήθηκαν όλες υπηρεσίες του Δήμου επί δύο ημέρες και στην τελική σύσκεψη -έκθεση επιθεώρησης που μας ανακοινώθηκε οι επιθεωρητές απένειμαν τα εύσημα στο Δήμο και στις υπηρεσίες του. Ιδιαίτερα στάθηκαν στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών που αποτελούσε αυτόνομο πόλο πιστοποίησης ( ISO 1429) η οποία έχει να επιδείξει μεγάλη παραγωγικότητα και προσωπικό με ικανότητες και διάθεση που δεν συναντιέται εύκολα στην κρατική και δημοτική εμπειρία της χώρας μας».
Για τα παιδιά του Πολιτισμού...που θα πληγούν!
«Ελπίζουμε να βρούμε όλοι μαζί το νήμα της συνέχειας για την ουσιαστική διάσωση της ελληνικής οικονομίας και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Ελπίζουμε οι τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης να μας βγάλουν σύντομα από τον πάτο της χρεωκοπίας. Όμως δεν έχω και αυταπάτες! Θα αργήσουμε να δούμε τέτοια έργα όπως τα σημερινά. Θα κληθούμε τα επόμενα χρόνια να ζήσουμε με αυτά που παράγουμε…Τέλος, ευχαριστώ για την τιμή που μας κάνουν οι καλλιτέχνες. Τα «παιδιά» του Πολιτισμού θα πληγούν τα επόμενα χρόνια…Όμως ο Τουρισμός, ο Πολιτισμός, οι επιστήμονες είναι τα όπλα της χώρας για να έχουμε καλύτερες μέρες. Η μεγάλή δύναμη μας είναι οι επιστήμονές μας, ο πολιτισμός, ο τουρισμός…Αυτό που γίνεται σήμερα είναι άδικο για τον ελληνικό λαό. Αυτός ο λαός δεν του αξίζει αυτή η προοπτική. Έχουμε χρέος να κινητοποιήσουμε τους πολίτες. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα πολύ δυνατό βουητό για να ξυπνήσουμε τον κόσμο»
Ο κ. Αθανασόπουλος δίνοντας το λόγο στον Περιφερειάρχη εξήρε τη συμβολή της προσωπικότητας και της ιστορικής καταγωγής του κ. Λιακόπουλου στην προσπάθειά του να λύσει έως το τέλος της θητείας του κρίσιμα ζητήματα για την Αττική.
Έχουμε τα λεφτά και τη βούληση
Να δημοπρατήσουμε την αποχέτευση!
Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ηλίας Λιακόπουλος είπε:
Μ’ ένα σύντομο χαιρετισμό που περιείχε τη μεγάλη είδηση για το Κορωπί και τους όμορους Δήμους της Ανατολικής Αττικής, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Ηλίας Λιακόπουλος ξεκαθάρισε ότι θα δημοπρατήσει την αποχέτευση της Αν. Αττικής εντός του 2010. Δήλωσε χαρακτηριστικά : Θα δημοπρατήσουμε σε λίγες μέρες ένα μεγάλο έργο. Θα δημοπρατήσουμε την αποχέτευση Ανατ. Αττικής. Το 2000 έπρεπε να είχε ήδη δημοπρατηθεί. Από το 2000 έως σήμερα θα κληθούμε να πληρώσουμε πρόστιμα. Αυτό που ενδιαφέρει όμως είναι ότι ζούμε στις πιο όμορφες και τουριστικές της χώρας και είναι αδιανόητο να μην υπάρχει αποχέτευση και βιολογικός καθαρισμός. Έχουμε τώρα τα λεφτά έχουμε και τη βούληση! Να είστε βέβαιοι ότι το στοίχημα θα το κερδίσουμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτή τη εποχή να είμαστε μικρόψυχοι. Τα έργα δεν έχουν χρώμα για τους πολίτες. Δεν είναι κόκκινα, μπλε, πράσινα. Εμείς έχουμε μια υποχρέωση : να τα δώσουμε για χρήση! Σας το υπόσχομαι μαζί με τα εγκαίνια του νέου σας Δημαρχείου. Εύχομαι να το χαρείτε και να είναι πιο αποδοτικό».
Για το Δημαρχιακό Κτίριο :
«Τα λεφτά των πολιτών έπιασαν τόπο»
Για το έργο που σήμερα εγκαινιάζεται είπε : «Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας είναι ευτυχής όταν εγκαινιάζει έργα που φαίνεται ότι τα λεφτά των πολιτών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έπιασαν τόπο. Και αυτό το έργο που σήμερα εγκαινιάζεται εντάσσεται σε αυτά»!
Για τον Καλλικράτη
…«Πιστεύω ότι η εντολή των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης θα είναι να προτρέψουν την Κυβέρνηση να γίνει πιο τολμηρή : Να μη διστάσει να κάνει μεταρρυθμίσεις. Ποτέ δεν έχασε η χώρα από μεταρρυθμίσεις»
Αποθέωση για τους καλλιτέχνες από το Κορωπιώτικο κοινό
Μια λαμπρή βραδιά
Ακολούθησε η Συναυλία Κλασσικού Τραγουδιού και Όπερας από τους: Γιώργο Ματθαιακάκη (βαρύτονο), Σοφία Μιχαληλίδου (σοπράνο), Πόπη Εμμανουήλ και Δημήτρη Σταματελάτο ( πιάνο) με 19 εκτελέσεις σημαντικών κλασσικών τραγουδιών και όπερας. Οι μουσικές εκδηλώσεις εορτασμού της νέας αίθουσας θεάτρου θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 8 Μαΐου 2010.
Συμμετείχαν :
Ο βουλευτής Αττικής Νίκος Καντερές, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ηλίας Λιακόπουλος, ο Δήμαρχος Σπάτων κ. Θ. Τούντας, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Αθ. Αυγερινός, Θεοδ. Γρίβας, Πάρις Ευαγγελίου, ο Πρόεδρος της Δ.Ο ΠΑΣΟΚ Κορωπίου κ. Γ. Χ. Πρόφης, το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αττικής κ.Ν. Καλλιωράκης, ο γραμματέας της Τ.Ε της ΝΔ Κορωπίου, κ. Γκίκας, εκπρόσωπος του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ κ.Γιάννης Ντούνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Ντούνης, η γραμματέας του Δ.Σ και πρόεδρος της ΚΕΔΚ δημοτική σύμβουλος κα Ελένη Τσεβά, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Τσούκας, Σεραφείμ Κόλλιας, Κωνσταντίνος Παπαμιχάλης, Γιάννης Γκίκας ( Τσάκωνας) οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Μεγαγιάννης, Γεωργία Γιαννίτσα, Πρόεδρος Φιλαρμονικής, Μαρία Γκίκα, Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού. Επίσης παρευρέθηκε και η πολιτευτής της ΝΔ κα Λυδία Μουζάκα.
Όλοι οι σεβαστοί πατέρες των ενοριών του Κορωπίου.
Ο Διοικητής Π.Υ. Κορωπίου κ. Β. Ζήσης, ο υποδιοικητής ΠΥ Κορωπίου κ. Ανδρικόπουλος, ο κ. Τσιβίκης Διευθυντής Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, κ Ιωάννης Μπόμπος αστυνομικός Διευθυντής Β΄ Υποδιεύθυνσης Νοτιοανατολικής Αττικής, εκπρόσωποι της Σχολής Ευελπίδων.
Ο πρώην Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και αντιδήμαρχος Χρήστος Αναγνώστου.
Μέλη των Δ.Σ των Νομικών Προσώπων, Πνευματικού Κέντρου, Δημοτικής Βιβλιοθήκης , Παιδικού Σταθμού, Φιλαρμονικής, Αθλητικού Οργανισμού.
Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας Κορωπίου ( ΤΟΣΠΠΑ)
Η αιρετή Πρόεδρος των μελών του ΚΑΠΗ κα Χρ.Εφραιμίδου.
Εκπρόσωποι των Συλλόγων, Αγίας Μαρίνας (κ. Θ. Αγγούρης), Αγίου Γεωργίου (κ.Πετρόπουλος) Αγ. Γιάννη- Λαμπρικά (κα Θεοδωρίδου), Κίτσι «Ανοιξη» (κ. Μαθιόπουλος) Κρητών «Ψηλορείτης» ( κ. Σουλιώτης), του Πανηπειρωτικού (κα Θεοδώρα Πανταζή), Σκακιστικού Συλλόγου Κορωπίου (κ. Ανδρώνης), Γυμναστικού συλλόγου (κ. Σουρλαντζής), του ΑΟΚ, του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου, του Λυκείου Ελληνίδων ( κα Ιωακειμίδου), του Ναυτικού Ομίλου « Κέκρωψ» (κ. Καμνής), του Αμπελώνα ( κ. Ν. Σπίνος), Οικοδόμων Κορωπίου (κ. Κυριακού), Επιμορφωτικού «Δημοσθένης».
Ο γραμματέας και τα μέλη της Σ.Ε της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Κορωπίου « Αναγέννηση» με επικεφαλής τον κ. Πέτρο Μανούση.
Εργαζόμενοι και διευθυντές Δημοτικών Υπηρεσιών του Δήμου, της ΚΕΔΚ, συνεργάτες Δήμου Κρωπίας και του Γραφείου Δημάρχου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york