Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Aνοιχτή Επιστολή των Δημοτικών Συμβούλων

Π. Ζινέλη,
Μ. Λεβαντή,
Γ. Μερτζάνου,
Γ. Σμέρου,
Κ. Χατζησταματίου 
         Η κοινή μας πορεία, ορισμένων από  εμάς, ξεκινά 8 χρόνια πριν όταν ο Παλληνιώτικος  λαός μας τίμησε με την ψήφο του και εμπιστεύτηκε την διοίκηση του Δήμου στον συνδυασμό «ΠΑΛΛΗΝΗ-ΜΕΛΛΟΝ». Ως άνθρωποι με καταξιωμένη επαγγελματική πορεία και κοινωνική παρουσία συνεισφέραμε ανελλιπώς τον χρόνο και την επαγγελματική μας γνώση καθ' όλη την διάρκεια της τετραετίας, είτε από θέσεις ευθύνης, είτε από την θέση του απλού δημοτικού συμβούλου στην κυρίαρχη πολιτική της παράταξης, που υπήρξε η θεσμοθέτηση και η ενίσχυση των υποδομών αυτής της πόλης, θεμελιώδεις πυλώνες της οποίας υπήρξαν:
          ο τομέας της παιδείας, με πρωτοφανή φροντίδα και στήριξη των σχολικών μας μονάδων και ταυτόχρονη καθιέρωση για πρώτη φορά των προγραμμάτων επιμόρφωσης ενηλίκων μέσω της δια βίου μάθησης,
          ο τομέας της υγείας, με την ίδρυση και λειτουργία των δημοτικών ιατρείων και την τακτική ενημέρωση των δημοτών για θέματα πρόληψης και θεραπείας με σημαντικές ημερίδες,
         • ο τομέας του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, που αποτελεί την βάση ανάπτυξης της πόλης, με ουσιαστική προώθηση πολεοδομικών μελετών, πράξεων εφαρμογής και εγκρίσεις πολεοδομικών μελετών,
          ο τομέας των κτιριακών υποδομών, με προεξέχουσα την αποκατάσταση των αποθηκών Καμπά και την λειτουργία τους ως Κέντρο Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.
         Η έντονη και αποτελεσματική δραστηριότητα μας στους τομείς αυτούς και μόνο σε αυτούς  έτυχε της αναγνώρισης των συνδημοτών μας στις εκλογές του 2006.
         Στην  τετραετία, που εκπνέει, η δημοτική ομάδα της παράταξης «ΠΑΛΛΗΝΗ-ΜΕΛΛΟΝ» εμπλουτισμένη με νέα μέλη καταξιωμένα στην κοινωνία, ήταν εποικοδομητικά παρούσα από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γεγονός που δεν έτυχε της δημοσιοποίησης που του άξιζε,
         • προβάλλοντας άποψη και θέση τεκμηριωμένη για όλα τα κορυφαία ζητήματα της πόλης στα πλαίσια του δημοτικού συμβουλίου και της δημόσιας διαβούλευσης με φορείς, δημότες και δημόσιες υπηρεσίες,
         • προκαλώντας  συζητήσεις, είτε με θεματικά δημοτικά συμβούλια διαπαραταξιακής συνεργασίας για θέματα σημαντικού ενδιαφέροντος, όπως η λειτουργία των παιδικών σταθμών και τα θέματα παιδείας, είτε με επίκαιρες ερωτήσεις για θέματα που απασχολούσαν τους κατοίκους και τους κοινωνικούς φορείς,
          συμμετέχοντας ενεργά σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και στις δημόσιες εκδηλώσεις τους. 
         Η θητεία μας λήγει στις 31.12.2010 και  μέχρι τότε θα εξακολουθούμε να είμαστε παρόντες σε όλα τα μεγάλα και μικρά ζητήματα της πόλης συνεχίζοντας την προγραμματική συνεργασία μας με τον επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης, τον οποίο θέλουμε να έχουμε δίπλα μας στο σήμερα και στο αύριο του τόπου μας, όπως επανειλημμένα του έχουμε εκφράσει, είτε όταν δήλωσε στη δημοτική ομάδα ότι ενδιαφερόταν πλέον να δραστηριοποιηθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε πρόσφατα όταν δήλωσε τον προβληματισμό του σχετικά με το ποιο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης θα δραστηριοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, και παρά την δική του πρόσφατα εκπεφρασμένη διά του τύπου πικρία.
         Άλλωστε θεωρούμε, ότι οι πικρίες, όσο ανθρωπίνως κατανοητές είναι, τόσο πρέπει να παραμερίζονται για το συμφέρον του τόπου, όπως ο καθένας από εμάς έχει αποδείξει κατά την πορεία του στα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και μάλιστα στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές του 2006. 
         Αντίθετα, η κατασκευή «προδοτών» φέρει την δυσάρεστη οσμή παρωχημένων εποχών, που μόνο ζημιά προκάλεσε στη δημοκρατική ζωή της πατρίδας μας. Είναι κοινός τόπος, ότι οι πρωτοβουλίες αποτελούν συστατικό της δημοκρατίας ως αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών και αποτελούν ένδειξη ζωντάνιας και υγείας του πολιτεύματος. 
         Οι  ετεροχρονισμένες κριτικές για «ίντριγκες», «διασπάσεις» και «προσωπικές στρατηγικές για κατάληψη και νομή εξουσίας» αφορούν και πηγάζουν σε άλλες εποχές. Δεν αγγίζουν ούτε τα πρόσωπα της παρούσας δημοτικής ομάδας, τα οποία στήριξαν σταθερά επί οκτώ (8) συνεχή χρόνια τον επικεφαλής τους και δεν διεκδίκησαν, ούτε διεκδικούν αυτή τη θέση, ούτε την ομάδα αυτή στο σύνολό της, η οποία πορεύτηκε με σύμπνοια και σεβασμό στη διαφορετικότητα. Αντίθετα, συστιχιζόμενες με παλαιές και όψιμες κριτικές αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση «στρατηγών» απόντων τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια από την αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή, αναπαράγουν αυτή τη παθογένεια, που οι ίδιοι παραπλανητικά καταγγέλλουν και η οποία έχει κουράσει και απογοητεύσει τον κόσμο της Παλλήνης. 
         Για εμάς μοναδικός πολιτικός αντίπαλος ήταν και παραμένει η άνυδρη στασιμότητα, στην οποία καταδίκασε την πόλη η παρούσα Δημοτική Αρχή, ως αποτέλεσμα του αυταρχικού της τρόπου διοίκησης, της ανεπαρκούς στελέχωσής της, της απουσίας συμμετοχικών διαδικασιών και της έλλειψης συγκροτημένης αναπτυξιακής δράσης για ν’ ανταποκριθεί η πόλη στις παρούσες και τάχιστα αυξανόμενες ανάγκες των νυν και των μελλοντικών κατοίκων της. 
         Έτσι, σήμερα μετά την ήττα της παράταξης μας το 2006, συνεπείς στις αρχές μας και ανησυχώντας για το μέλλον της περιοχής μας, προχωρήσαμε στη στήριξη μιας νέας Δημοτικής Κίνησης, που ανοίγει δρόμο για το αύριο. Η επιλογή μας αυτή ακολούθησε τις διερευνητικές επαφές, που έγιναν με ΟΛΑ τα μέλη της σημερινής Δημοτικής μας Παράταξης, χωρίς αποκλεισμούς.
         Παραμερίζοντας τυχόν προσωπικές φιλοδοξίες, επιλέγουμε να συναντηθούμε σε μια ενιαία Δημοτική Κίνηση. Στέλνουμε μήνυμα ανανέωσης, ελπίδας και συμπόρευσης 
      • απλώνοντας  χέρι συνεργασίας  σε όλους τους ενεργούς πολίτες της ευρύτερης  περιοχής,
      • καλώντας όλους τους Δημότες να διαμορφώσουμε μαζί την πρόταση για το αύριο της γης που μας φιλοξενεί,
      • ζητώντας την άποψη κάθε κατοίκου της περιοχής μας, που μοιράζεται μαζί μας την ίδια αγωνία για το μέλλον της.
      Σ’  αυτή την Κίνηση χωράνε ΟΛΟΙ, ανεξαρτήτως από ποια θέση υπηρέτησαν και χωρίς αγωνία για τη θέση στην οποία θα βρίσκονται την επομένη των εκλογών.
      Κοινός  μας στόχος είναι τα προβλήματα της περιοχής, τα οποία όλοι γνωρίζουμε και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε τη δυναμική πνοή για την επίλυσή τους. 
         Με  εκτίμηση και σεβασμό σε οποιαδήποτε  διαφορετική γνώμη, δηλώνουμε παρόντες, σεβόμενοι την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, με την οποία μας τίμησε ο λαός της Παλλήνης.
         Οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι
         Ζινέλη  Πόπη
         Λεβαντή Μαρία
         Μερτζάνος Γιώργος
         Σμέρος  Γιώργος
         Χατζησταματίου  Κώστας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york