Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΤΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ
ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ-ΠΑΛΛΗΝΗΣ-ΑΝΘΟΥΣΑΣ-ΓΕΡΑΚΑ-ΓΛ. ΝΕΡΩΝ-ΠΑΙΑΝΙΑΣ
Παλλήνη, 20 Απριλίου 2010

ΤΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑ

Η οικονομική κρίση έβαλε, ευτυχώς, φρένο προς το παρόν στις περισσότερες φιλοδοξίες του ΠΑΣΟΚ για αύξηση και επέκταση των αυτοκινητοδρόμων στα Μεσόγεια και ειδικά στην περιφερειακή Υμηττού. Η εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής θα είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση της χρήσης των Ι.Χ., την μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση και την αύξηση των δαπανών των νοικοκυριών. Οι μόνοι ωφελημένοι θα ήταν οι κατασκευαστές - μεγαλοεργολάβοι, οι πωλητές αυτοκινήτων κα οι εκμεταλλευόμενοι τα διόδια.
Η παρούσα υποδομή για την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών των κατοίκων, αν και περιλαμβάνει πλέον το Μετρό και τον Προαστιακό δεν είναι επαρκής για να αποδώσει τα αναγκαία οφέλη στην τοπική κοινωνία. Ο Προαστιακός έχει καταργήσει τα δρομολόγιά του προς Αθήνα ενώ το Μετρό με τα ημίωρα δρομολόγιά του είναι ανεπαρκές. Επί πλέον, οι σταθμοί Παλλήνης, Κάντζας και Κορωπίου δεν διαθέτουν οργανωμένο χώρο στάθμευσης με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να σταθμεύουν στον δρόμο προκαλώντας κίνδυνο για οδηγούς και πεζούς.
Η εξυπηρέτηση των μετακινουμένων με λεωφορεία προς τους σταθμούς, πλην της Παλλήνης, γίνεται με αραιά και ασυντόνιστα δρομολόγια, έτσι ώστε να μην είναι ελκυστικά για τους κατοίκους των γύρω περιοχών οι οποίοι προτιμούν να μετακινούνται με Ι.Χ. μέχρι τους σταθμούς και να προκαλούν συμφόρηση στους χώρους στάθμευσης. Παράλληλα, όσοι προτιμούν να μετακινηθούν πεζοί, ειδικά στην Κάντζα, αναγκάζονται να περπατούν μέσα στο δρόμο εφόσον ο δήμος Παλλήνης δεν μεριμνά για τη κατασκευή πεζοδρομίου. Οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται μακριά από τους σταθμούς, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους ή τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ με πρόσθετο εισιτήριο.
Ο πληθυσμός των Μεσογείων αυξάνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό και με τις παρούσες συνθήκες το συγκοινωνιακό πρόβλημα εντείνεται διαρκώς. Ζητάμε από την Πολιτεία αντί για νέους αυτοκινητοδρόμους να επεκτείνει την κάλυψη των Μεσογείων με τον Προαστιακό και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να λύσει άμεσα, με ορθολογικό συντονισμό, το πρόβλημα της παρούσας ανεπάρκειας στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στα Μεσόγεια δεν πρέπει να επαναληφθούν τα τραγικά λάθη της Αθήνας. Βασικός στόχος στο κυκλοφοριακό πρέπει να είναι η βελτίωση των μεταφορικών μέσων σταθερής τροχιάς, ο ορθολογικός σχεδιασμός των λεωφορειακών γραμμών που θα καταλήγουν στους σταθμούς Προαστιακού και Μετρό και η εύκολη και ασφαλής πρόσβαση για πεζούς και ποδηλάτες. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ-ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΑΝΘΟΥΣΑΣ-ΓΕΡΑΚΑ-ΓΛ. ΝΕΡΩΝ- ΠΑΙΑΝΙΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york