Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Γιάφκα στα Καλύβια. Συνελλήφθησαν 4 άτομα από την Αντιτρομοκρατική

Με μία ασυνήθιστα λιτή ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την σύλληψη τεσσάρων ατόμων μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα για δραστηριότητες στον πυρήνα της Ένοπλης Βίας στην Ελλάδα. Η επιχείρηση εντοπισμού τους εξελίσσεται από την ημέρα του ενόπλου επεισοδίου στη Δάφνη, τα ξημερώματα της 10ης Μαρτίου, όπου μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών έπεσε νεκρός ο Λάμπρος Φούντας . Στη συνέχεια και μετά από έρευνες ανακοινώθηκε πώς ο Φούντας ήταν ενεργό μέλος του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Κατά τις αρχές, οι τέσσερις συλληφθέντες, με καταγωγή από το Βόλο και τη Γλυφάδα, εντοπίστηκαν μετά από έρευνα σε γιάφκες, μία εκ τον οποίων βρίσκεται στη Νέα Ιωνία. Πάντα κατά την Αντιτρομοκρατική σε αυτήν την γιάφκα βρέθηκαν προκηρύξεις και άλλα στοιχεία που οδήγησαν στις προσαγωγές υπόπτων. Μια άλλη γιάφκα κατά την Αστυνομία εντοπίστηκε στα Καλύβια Αττικής, 300 μέτρα από το σκοπευτήριο της ομώνυμης ομοσπονδίας, όπου, επίσης, διεξήχθη έρευνα με την παρουσία της εισαγγελέως Ελένης Ράικου ενώ με τη συνολική έρευνα ασχολούνται 10 εισαγγελείς.

Δύο από τα άτομα είναι γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο ενώ η γυναίκα είναι η φίλη ενός εξ αυτών.

Ένα εκ των δύο ατόμων είχε συλληφθεί στο παρελθόν και βρέθηκε ποσότητα εκρηκτικών στην κατοχή του καθώς και αριθμός όπλων. Ο τέταρτος συλληφθείς φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης της γιάφκας στη Νέα Ιωνία.

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής άρχισε πριν από τρείς ημέρες μετά από πληροφορία για ενδεχόμενο ένοπλο χτύπημα. Η Αντιτρομοκρατική αναζητούσε δύο αυτοκίνητα (το ένα με κλεμμένες πινακίδες) και το δεύτερο χρώματος λευκού. Επίσης η Αστυνομία αναζητούσε δύο μοτοσυκλέτες. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες που διοχετεύονται από κύκλους της Αστυνομίας επιχειρούν να συνδέσουν τις προσαγωγές – συλλήψεις με γνωστά ένοπλα χτυπήματα, ένα εκ των οποίων είναι και αυτό κατά της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Πάντως από το βράδυ της Παρασκευής βοούσε η Αθήνα για επερχόμενη σοβαρή εξέλιξη στον χώρο της Ένοπλης Βίας χωρίς ωστόσο να ήταν σαφές εάν επρόκειτο για συλλήψεις ή για ένα ακόμη χτύπημα.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york