Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Αποφάσεις Συνεδριακού Νομαρχιακού Οργάνου για την αντιπυρική περίοδο 2010

 Συνεδρίασε  δύο φορές υπό την προεδρία του Νομάρχη Ανατ. Αττικής Λ. Κουρή το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο (Σ.Ν.Ο.) Ανατολικής Αττικής με βασικό θέμα την ολοκλήρωση της προετοιμασίας των απαραίτητων σχεδίων και δράσεων για τη νέα αντιπυρική περίοδο.

      Στις  συνεδριάσεις του ΣΝΟ Απριλίου  συμμετείχε ο Νομαρχιακός Σύμβουλος  και μέλος του ΣΝΟ Μπαλής Αθανάσιος, ο Περιφερειάρχης Αττικής της Πυροσβεστικής υποστράτηγος Ν. Βελλής επικεφαλής στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διοικητές των πυροσβεστικών υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, οι προϊστάμενοι των Δασαρχείων στην Ανατολική Αττική και του Φορέα Διαχείρισης Πάρνηθας, εκπρόσωποι των Αστυνομικών Διευθύνσεων, Δήμαρχοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων και εκπρόσωποι των 44 ΟΤΑ Ανατ. Αττικής καθώς και εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων (ΟΣΕ, ΔΕΗ, κ.λ.π) και των εθελοντικών οργανώσεων.
      Στην  αρχή της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση τόσο από πλευράς Νομαρχίας και οργανισμών πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης όσο και των κρατικών υπηρεσιών για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα καθώς και εκείνες που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί η προετοιμασία της αντιπυρικής προστασίας κατά την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.
      Μετά  την ενημέρωση και τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης  και των υπευθύνων των κρατικών υπηρεσιών αποφασίστηκε :  
       • Να ζητηθεί η άμεση απόδοση των πιστώσεων για την πυροπροστασία στους Δήμους και τις Κοινότητες , στα δασαρχεία και στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα των αντιπυρικών δράσεων που έχουν αναλάβει.
       • Να εξουσιοδοτηθεί ο Νομάρχης για την έκδοση απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας σε κρίσιμες περιοχές όταν ο βαθμός επικινδυνότητας είναι 4 και άνω. Ταυτόχρονα να προβλεφθεί η συγκρότηση μικτών περιπόλων (αστυνομία, ένοπλες δυνάμεις) για τις περιοχές αυτές
       • Η διασπορά του σχετικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων σε στρατιωτικές μονάδες της περιοχής, ώστε να είναι δυνατή η ταχεία χρησιμοποίησή του σε περιπτώσεις πυρκαγιών.
       • Ο καθαρισμός της βλάστησης στους δρόμους από τον εκάστοτε αρμόδιο φορέα (Υπ. Υποδομών, Περιφέρεια, ΔΕΗ, ΟΣΕ, Υπουργείο Πολιτισμού, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Νομαρχία, Δήμοι, Κοινότητες).
       •  Ο άμεσος καθαρισμός όλων των ιδιωτικών δασών στην Ανατ. Αττική από τα αρμόδια δασαρχεία και η ενημέρωση των πολιτών για την υποχρέωσή τους να καθαρίσουν ιδιόκτητα οικόπεδα ή εκτάσεις.
       • Το άμεσο κλείσιμο των παράνομων χωματερών (ΧΑΔΑ) και των μη αδειοδοτημένων  Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων  (ΣΜΑ)
       •  Η προσθήκη από την Νομαρχία νέων υδατοδεξαμενών, σε συνέχεια της περυσινής προσπάθειας σε συνεργασία με τα δασαρχεία και την πυροσβεστική υπηρεσία, ούτως ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις επίγειες δυνάμεις και από εναέρια μέσα πυρόσβεσης.
       • Η συνδρομή της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής  για την βελτίωση δασικών δρόμων βάση αιτημάτων που θα υποβληθούν από τα δασαρχεία, δεδομένου ότι οι πιστώσεις που διατίθενται δεν επαρκούν.
       • Ο επανέλεγχος και η άμεση αποκατάσταση όπου απαιτείται των πυροσβεστικών κρουνών από την ΕΥΔΑΠ και τους Δήμους και Κοινότητες, που διαχειρίζονται τα δίκτυα ύδρευσης.
       • Η ολοκλήρωση σύγκλισης των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων (ΣΤΟ) από τους Δήμους και τις Κοινότητες της Αν. Αττικής προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των εθελοντών και των εκπροσώπων των συλλογικών φορέων κάθε περιοχής στο έργο τόσο της πρόληψης όσο και της κατάσβεσης των πυρκαγιών.
  • Η συνεργασία των φορέων για την πλήρη εκμετάλλευση του ήδη εγκατασταθέντος συστήματος πυροπροστασίας στην Ανατολική Αττική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york