Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Έντονη διαμαρτυρία, του Δημάρχου Κερατέας για την απόφαση – πρόταση μεταφοράς λυμάτων της Φώκαιας στο ΚΕΛ Λαυρίου

| |

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Λεωφ. Αθηνών Σουνίου 37
Τ.Κ.:19001 Κερατέα
Τηλέφωνο: 2299066840,2299069240
Fax: 22990 67900
E-mail: dimarhos@keratea.gr

Κερατέα 01/03/2010
Αρ. Πρωτ.: 1886
Προς – Ε. Τσαλικίδη Πρόεδρο Κοινότητας Π. Φώκαιας
- Δ. Λουκά Δήμαρχο Λαυρίου


θέμα: Αποχέτευση Παλαιάς Φώκαιας.


Κύριοι συνάδελφοι,
Με την παρούσα, μετά από περίσκεψη και με αίσθημα ευθύνης και απογοήτευσης, θέλω ο σος εκφράσω την ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΟΥ για όσο αντιδεοντολογικά πληροφορήθηκα για τις τελευταίες ενέργειες σας σε σχέση με τη σύνδεση του δικτύου αποχέτευσης της Π. Φώκαιας με το ΚΕΛ Λαυρίου.

Η ανταλλαγή επιστολών μεταξύ σας όπως αναφέρονται στα δημοσιεύματα, χωρίς την ενημέρωσή του Δήμου Κερατέας, μας βρίσκει κατ’ αρχήν για λόγους δεοντoλoγίας και ευθύνης ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ με όσα σχεδιάζετε και αποφασίζετε για περιοχές ευθύνης της ΚΕΡΑΤΕΑΣ, χωρίς να έχετε την στοιχειώδη ευαισθησία να μας ρωτήσετε.

Το θέμα θα εισαχθεί ΑΜΕΣΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερατέας, ωστόσο παρακαλώ να έχουμε την γραπτή άποψή σας επί του θέματος καθώς και να μας κοινοποιήσετε τις επιστολές που ανταλλάξατε, όπως και να ενημερώσετε τα μέλη του Συμβουλίου των πόλεών σας για την παρούσα επιστολή.
Θέλω ιδίως να επισημάνω την κάκιστη επιλογή του χρόνου, όταν η πόλη μας δίνει τον ύστατο αγώνα για την χωματερή. Αυτή την στιγμή επιλέξατε να αποφασίσετε την μεταφορά των λυμάτων στην περιοχή μας. Η συγκυρία, οι εντυπώσεις αλλά και η ουσία του θέματος μάς προβληματίζει έντονα, γεννώντας ταυτόχρονα πολλές αρνητικές σκέψεις για την συνεργασία μας και τκ; σχέσεις μας.
Αν αυτές οι ενέργειες σας αποτελούν “κοινή πρακτική” για το Δήμαρχο Λαυρίου που μας έχει συνηθίσει σε μόνιμες αντιπαραθέσεις και επιθέσεις εναντίον της Κερατέας, (παρότι η Kερατέα διαχρονικά στηρίζει το Λαύριο, όπως Π.χ. με τη συμφωνία της στην παραχώρηση χώρου για μια “βρώμικη Χρήση” δηλαδή βιολογικού καθαρισμού εντός των διοικητικών ορίων της), μας εκπλήσσει η στάση το προέδρου της Π. Φώκαιας, κυρίως επειδή το θέμα αυτό το έχουμε αρκετές φορές συζητήσει και επιπλέον γιατί για πρώτη φορά κινείται σε τέτοια πλαίσια αντισυναδελφικά και αντιδεοντολογικά.

Θα ήθελα Κ. Πρόεδρε της Π. Φώκαιας, να θυμηθείτε τα αισθήματα και τις ενέργειες σας με πρόβλημα αντίστοιχο που ζήσατε με το Δήμο Αναβύσσου.

Ειλικρινά λυπάμαι για τις ενέργειές σας οι οποίες δυναμιτίζουν τις μελλοντικές σχέσεις μας.
Αναμένω κ. Πρόεδρε της Π. Φώκαιας άμεσα την απάντησή σας και τις τελικές θέσεις σας, όντας βέβαιος ότι για μια ακόμα φορά ο συνάδελφός μας Δήμαρχος Λαυρίου δεν πρόκειται να απαντήσει όπως επί τρία χρόνια και πλέον κάνει με την Κερατέα. Σας διαβεβαιώνω ότι παρά τα ατόπημα σας, επιθυμώ και προτείνω το διάλογο, γιατί μόνο έτσι λύνονται προβλήματα, και όχι με μονομερής αυθαίρετες πρωτοβουλίες.


Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος
Σταύρος Ιατρού

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york