Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ: Εκδήλωση προσφοράς στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Άνοιξης, στα πλαίσια του κοινωνικού του ρόλου και στην προσπάθεια που κάνει να ευαισθητοποιήσει αλλά και να γνωστοποιήσει σε μικρούς και μεγάλους την ανάγκη εθελοντικής προσφοράς κυρίως σε παιδιά που έχουν μεγάλη ανάγκη από αγάπη, ασφάλεια και φροντίδα, οργάνωσε εκδήλωση προσφοράς για το σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τα παιδιά της Ε΄ τάξης του σχολείου, συνοδευόμενα από το Διευθυντή κ. Γιώργο Ζηγούνα, τους δασκάλους τους κα Έλσα Ψυχογιού και κ. Χρήστο Πηλέρη , και τους γονείς κ. Μάριο Λουκάτο, Πρόεδρο του ΔΣ, κα Ελένη Κασιμάτη και κα Λία Ντάνου , Μέλοι του ΔΣ του συλλόγου γονέων, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010 το Χαμόγελο του Παιδιού στο σπίτι φιλοξενίας παιδιών στο Περιστέρι και προσέφεραν τα τρόφιμα που συγκέντρωσαν όλα τα παιδιά του σχολείου.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Μία από τις σημαντικότερες δράσεις του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», είναι η φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο. Στα σπίτια φιλοξενίας του Συλλόγου μένουν παιδιά εγκαταλελειμμένα, κακοποιημένα ή παιδιά που το οικογενειακό τους περιβάλλον κρίθηκε ακατάλληλο από τις αρμόδιες αρχές. Πρότυπο για τη λειτουργία των σπιτιών αποτελεί η οικογένεια και «κανόνας» η αποφυγή ιδρυματισμού των παιδιών. Γι’ αυτό τα σπίτια φιλοξενίας του συλλόγου είναι μικρά, μέσα στη γειτονιά και το χωριό. Επιδίωξη είναι τα παιδιά να γίνουν αποδεκτά από όλους, να ζουν όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά, να έχουν ίσες ευκαιρίες και να μπορούν να κάνουν όνειρα για μια καλύτερη ζωή. Τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο της γειτονιάς, στο φροντιστήριο αγγλικών, έχουν τους φίλους τους, αναπτύσσουν δραστηριότητες και έχουν ενασχολήσεις ανάλογες με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους.

Η προσφορά και συμπαράσταση όλων των εθελοντών είναι εκείνα που κάνουν τις επιθυμίες τους πραγματικότητα. Τα παιδιά περιμένουν την αγάπη, τη φροντίδα και τη ζεστασιά που στερήθηκαν. Η αδιαφορία και η απραξία των μεγάλων τα πληγώνει! Οι κραυγές τους δεν είναι δυνατές και δεν ακούγονται παντού. Η κάθε προσφορά είναι πολύτιμη, είναι μεγάλη , είναι το φάρμακο και η λύση για να είναι λιγότερα τα παιδιά που υποφέρουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york