Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Σημαντικές ελλείψεις ειδικοτήτων και Μικροβιολογικού Εργαστηρίου στο παράρτημα του Ι.Κ.Α. Κερατέας αναφέρει ο Παντελής Ασπραδάκης

Το παράρτημα του Ι.Κ.Α. Κερατέας παρουσιάζει μεγάλες ελλείψεις απαραίτητων ειδικοτήτων και προβλήματα ως προς την ποιοτική και άμεση εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Περιφέρειας Αττικής, Παντελής Ασπραδάκης αναφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ασφαλισμένοι και επιζητά την κάλυψη των κενών θέσεων.

Το Ι.Κ.Α. Κερατέας εξυπηρετεί τον συγκεκριμένο Δήμο καθώς και την Κοινότητα Κουβαρά όπου και υπάγεται. Ο Δήμος Κερατέας του Νομού Αττικής είναι από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους της Ελλάδας ενώ έχει συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό με ιδιαίτερη κορύφωση τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η έλλειψη των απαραίτητων ειδικοτήτων αλλά και του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου προκαλεί πληθώρα προβλημάτων και πρόσθετη ταλαιπωρία στους πολίτες. Οι ασφαλισμένοι που θέλουν να κάνουν Μικροβιολογικές Εξετάσεις αναγκάζονται να μετακινούνται στο υποκατάστημα στο Κορωπί, αναμένοντας την πραγματοποίηση αυτών κατά μέσο όρο άνω των 30 ημερών.

Η μετακίνηση αυτή υπερφορτίζει τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους που δεν διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσο, με οικονομική επιβάρυνση καθώς αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν υπεραστική συγκοινωνία ή ταξί, ενώ άλλοι στρέφονται σε Ιδιωτικό Μικροβιολογικό Εργαστήριο προς αποφυγή της αναμονής.

Για την πλήρη στελέχωση των απαραίτητων ειδικοτήτων απαιτούνται σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών ένας χειρούργος, ένας δερματολόγος, ένας πνευμονολόγος και ένας νευρολόγος-ψυχίατρος, οι οποίοι πρέπει να βρίσκονται στο υποκατάστημα δυο φορές την εβδομάδα. Επιπλέον λόγω συνταξιοδότησης προ μηνών ενός Ιατρού Παθολόγου κρίνεται σκόπιμη και η αντικατάστασή του.

Ο Παντελής Ασπραδάκης αναφέρει συγκεκριμένα στην ερώτηση:

«Δεδομένου ότι η πλήρης στελέχωση του παραρτήματος Ι.Κ.Α. Κερατέας είναι απαραίτητη προκειμένου αφενός να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες της δημόσιας υγείας αλλά και αφετέρου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασφαλισμένοι-κάτοικοι της Κερατέας και του Κουβαρά,

Ερωτάστε:

1. Προτίθεστε να καλύψετε τα κενά των απαραίτητων ειδικοτήτων ως προς την εύρυθμη και ποιοτική λειτουργία του Ι.Κ.Α. Κερατέας;
2. Προτίθεστε να ιδρύσετε Μικροβιολογικό Εργαστήριο στο παράρτημα του Ι.Κ.Α. Κερατέας προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα και άμεσα οι δικαιούχοι ασφαλισμένοι;»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york