Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Οι δήμαρχοι και η νομαρχία Ανατολικής Αττικής κατά της εγκληματικότητας


Τη διάθεσή τους για συγκρότηση κοινού μετώπου κατά της εγκληματικότητας εξέφρασαν οι δήμαρχοι και η νομαρχία Ανατολικής Αττικής στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον οποίο συναντήθηκαν στις 26/01/2010. Μετά τη συναίνεση των αυτοδιοικητικών φορέων της Αθήνας, ο υπουργός φαίνεται ότι απέσπασε και τη σύμπλευση των τοπικών αρχόντων της Ανατολικής Αττικής, στους οποίους παρουσίασε τη νέα αντεγκληματική πολιτική, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται για μια τυπική συνάντηση για λόγους επικοινωνιακής ανάγκης, αλλά για μια ουσιαστική παρακολούθηση των προβλημάτων. Ηρθαμε εδώ, για να εφαρμόσουμε πολιτικές και νόμους». Στο πλαίσιο της σχεδόν τρίωρης σύσκεψης, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε εξειδικευμένες δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, όπως η εφαρμογή του θεσμού «Αστυνομικού της Γειτονιάς», η συγκρότηση των «Πιλοτικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Εγκληματικότητας».

Την ικανοποίησή του εξέφρασε, μιλώντας στην «Κ», ο νομάρχης Αν. Αττικής, Λεωνίδας Κουρής, ο οποίος ωστόσο επισήμανε τη δυσκολία αστυνόμευσης σε αρκετές περιοχές της Αν. Αττικής λόγω των μεγάλων εκτάσεων, όπου η αραιή δόμηση δυσχεραίνει το μέτρο της πεζής περιπολίας. «Υπήρξε συμφωνία να αναλυθούν σε επόμενη διεξοδικότερη συνάντηση τα μέτρα που θα αφορούν τον κάθε δήμο ανάλογα με τις ανάγκες του», είπε ο κ. Κουρής.

Βελτίωση της εκπαίδευσης αστυνομικών

Την ανάγκη λήψης καίριων πολιτικών αποφάσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας υπογράμμισε ο δήμαρχος Κρωπίας, κ. Θ. Αθανασόπουλος. «Ο υπουργός δείχνει ότι διαθέτει σχέδιο για την εδραίωση της ασφάλειας στην περιοχή. Αυτό που εμείς θεωρούμε απαραίτητο είναι να βελτιωθεί σημαντικά η εκπαίδευση των αστυνομικών. Εκτός από αρκετές ληστείες τραπεζών στο Κορωπί, στις οποίες διέφυγαν οι δράστες, έχουμε δει να εκτυλίσσονται σκηνές με καλάσνικοφ σε κεντρικούς δρόμους», είπε στην «Κ» ο κ. Αθανασόπουλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york