Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Με επίκεντρο τον πολίτη η ομιλία του Παντελή Ασπραδάκη για τον Προϋπολογισμό

Την πρώτη του ομιλία στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου πραγματοποίησε ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Περιφέρεια Αττικής κ. Παντελής Ασπραδάκης, με αφορμή τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2010.

Σε μια ανθρωποκεντρική ομιλία, που απευθυνόταν στον Έλληνα ανέδειξε την ελπίδα που δίνει ο φετινός προϋπολογισμός για ένα καλύτερο μέλλον και περιέγραψε τους απαιτητικούς του στόχους.

Και οι στόχοι δεν είναι άλλοι από την άμεση ανάγκη για μεγάλη πολιτική αλλαγή σε κάθε τομέα, προκειμένου οι πολίτες να νιώσουν ξανά ότι οι αποφάσεις που παίρνονται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα αλλάξουν το μίζερο σκηνικό των προηγούμενων χρόνων και θα δώσουν την προοπτική για μια καλύτερη ζωή, παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

«Ο φτωχός και ο μέσος Έλληνας, ο νέος, ο μικροεπαγγελματίας, δεν μπορούν

να ανεχτούν άλλο κάποιοι που ζουν με πολυτέλεια, να δηλώνουν εισόδημα κάτω των 30 χιλιάδων ευρώ και την φοροδιαφυγή να αγγίζει τα 30 δις το χρόνο!» είπε χαρακτηριστικά.

Σημαντικό τμήμα της ομιλίας αφορούσε τα μεγάλα θέματα που ταλανίζουν την περιφέρεια Αττικής τα οποία χρήζουν προσοχής και άμεσων λύσεων από την κυβέρνηση.

«Η πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη που προωθεί η κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη σε μια περιοχή
όπως η Περιφέρεια Αττικής, με τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης, με ευρύ θαλάσσιο μέτωπο, με σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, με θαυμαστό φυσικό πλούτο.

Ο Παντελής Ασπραδάκης μίλησε για την ανάγκη ίδρυσης νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική και κατασκευής αποχέτευσης, με μεθόδους όμως φιλικές για το περιβάλλον, Επισήμανε την υποβάθμιση που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες της δυτικής Αττικής από την ύπαρξη μεγάλων βιομηχανιών και την ανάγκη να εκσυγχρονιστούν, περιέγραψε το όνειδος, όπως το χαρακτήρισε, της πολύχρονης μόλυνσης του Ασωπού ποταμού που υποβαθμίζει καθημερινά το περιβάλλον και τη ζωή των κατοίκων της βορειοανατολικής Αττικής κ.ά.

Κλείνοντας ο βουλευτής έστειλε μήνυμα συναίνεσης, πλήρους διαφάνειας αλλά και ελπίδας καθώς όπως είπε, «ο Γιώργος Παπανδρέου λέει σήμερα Όχι στην διαχείριση, λέει ναι στην ανατροπή, ναι στην μεγάλη Αλλαγή».

Κλείνοντας την ομιλία του ανέδειξε τον πολίτη ως τον μεγάλο πρωταγωνιστή της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έρχεται: «Ο ίδιος ο πολίτης θα επιβάλλει την νομιμοποίηση και την στήριξη όλων των προσπαθειών και των ανατροπών που έχει ανάγκη η χώρα, όταν διαπιστώσει ότι οι υποσχέσεις υλοποιούνται, ότι οι ριζικές αλλαγές εφαρμόζονται μέρα με τη μέρα»!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york