Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Bραβεύσεις μονίμων, εποχικών και εθελοντών πυροσβεστών στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής



Την Κυριακή 10/01 στον πανέμορφο χώρο του ξενοδοχείου MARE NOSTRUM έγινε το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίττας από την διοίκηση πυροσβεστικής υπηρεσίας ανατολικής αττικής η οποία συνοδεύτηκε και από βραβεύσεις μονίμων, εποχικών και εθελοντών πυροσβεστών οι οποίοι κατά την περσινή περίοδο με αυταπάρνηση και πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής τους προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους προς το κοινωνικό σύνολο. Επίσης για την πολύτιμη προσφορά τους προς το πυροσβεστικό σώμα βραβεύθηκαν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, οι βουλευτές της περιφέρειας αττικής κ.κ. Βασίλης Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ) & Αθανάσιος Μπούρας (ΝΔ), ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Λεωνίδας Κουρής, σχεδόν όλοι οι Δήμαρχοι Ανατολικής Αττικής, αντινομάρχες και νομαρχιακοί σύμβουλοι, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι καθώς επίσης και πλήθος κόσμου
Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Νικόλαος  ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίττα της πυροσβεστικής και ακολούθησε η απονομή 


βραβείων προσφοράς προς το πυροσβεστικό σώμα και γενικότερα προς την κοινωνία μας.
Στην ομιλία του ο διοικητής κ. Αναστάσιος  Βλάχος  είπε τα εξής:
«Αξιότιμοι  κυρίες και κύριοι,
Με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα παρακαλούσα να  δεχτείτε τις καλύτερες ευχές μου για καλή χρονιά. Σας εύχομαι ολόψυχα υγεία και ευτυχία. Εύχομαι το 2010 να φέρει ευτυχία σε όλο τον κόσμο, σύμπνοια, συνεργατικότητα  και κοινωνική συνείδηση  γιατί τα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα είναι δύσκολα αλλά όχι ανυπέρβλητα εάν εστιάσουμε  σε αυτά αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε όλοι μας στο μέτρο που είναι δυνατόν για τον καθένα μας. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε πλέον τα ηχηρά μηνύματα της κλιματικής αλλαγής, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε πλέον και την ανάγκη δημιουργίας προτύπων ως προς την κοινωνική συνείδηση ως προς την αφοσίωση κάποιων συμπολιτών μας σε σκοπούς και προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία φτάνει ακόμα και στην αυτοθυσία. Αυτή η εκδήλωση έχει σαν σκοπό της να συμβάλει στην προβολή και στερέωση των προτύπων συμπεριφορών που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι. Να προβάλει αυτές τις συμπεριφορές σαν φωτεινούς φάρους, σαν παράδειγμα για όλους μας. Το πυροσβεστικό σώμα στην αντιπυρική περίοδο που πέρασε κατάφερε με τις πολλές παρεμβάσεις του να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας αλλά και την κοινή περιουσία όλων μας… το πολύτιμο περιβάλλον μας. Στην αντιπυρική περίοδο που πέρασε είχαμε και τη μεγάλη φωτιά του Γραμματικού, πρέπει να σταθούμε εδώ και να ερευνήσουμε τα βαθύτερα αίτια πρόκλησης, να μπούμε σε έρευνα δεδομένων για να σχεδιάζουμε καλύτερα τους τρόπους αντιμετώπισης. Στις δύσκολες μάχες που δώσαμε είχαμε πάντα συμπαραστάτες και αρωγούς και θα ήθελα να ευχαριστήσω την τοπική αυτοδιοίκηση γενικά αλλά και τον καθένα ξεχωριστά για την βοήθεια που μας προσέφεραν όλοι με  την ψυχή τους. 






Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής  Νικόλαο, τον νομάρχη Ανατολικής Αττικής κο  Κουρή, τους αντιπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους υπευθύνους της πολιτικής προστασίας, τους διοικητές των πυροσβεστικών υπηρεσιών, τους αξιωματικούς, τις πυροσβέστριες και τους πυροσβέστες, τους εποχικούς πυροσβέστες, τις εθελοντικές ομάδες ,τον καθένα συμπολίτη μας που προσπάθησε μαζί μας. Το πυροσβεστικό σώμα με αυτή την εκδήλωση επιδιώκει να κάνει μια μικρή πρόσκληση προς όλους εμάς που υπό το άγχος της καθημερινότητας τείνουμε να λησμονήσουμε ότι η προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί χρέος όλων μας. Το άριστο αποτέλεσμα έρχεται όταν η προσφορά είναι από όλους μας, ακόμα και η ελάχιστη προσφορά είναι σημαντική για την επίτευξη του σκοπού. Ας δώσει ο καθένας τη μάχη του από το μετερίζι που του αναλογεί. Μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά, και σε αυτό τον αγώνα το πυροσβεστικό σώμα θα είναι μπροστάρης.





Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york