Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

'Αρχισε η ακροαματική διαδικασία για την αεροπορική τραγωδία της «Ήλιος»

'Αρχισε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η δίκη των πέντε κατηγορουμένων για την αεροπορική τραγωδία της «Helios» (Ήλιος) στο Γραμματικό Αττικής, τον Αύγουστο του 2005.
Κατηγορούμενοι είναι ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας Ανδρέας Δράκος, η εταιρεία «Ήλιος» ως νομικό πρόσωπο, ο Διευθυντής της εταιρείας Δημήτρης Πανταζής, ο Διευθυντής πτητικών επιχειρήσεων Γιώργος Κικκίδης και ο αρχιπιλότος της εταιρείας Γιάνγκο Στοϊμένοφ.
Οι πέντε κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 1.190 κατηγορίες για ανθρωποκτονία, πρόκληση θανάτου κοκ, 119 από τους 121 επιβαίνοντες του μοιραίου αεροσκάφους (εξαιρούνται ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης), λόγω παράλειψης του κάθε κατηγορούμενου να παρεμποδίσει την πλοήγηση του αεροσκάφους από ανεπαρκές ή και ακατάλληλο πλήρωμα θαλάμου διακυβέρνησης με αποτέλεσμα η πτήση να μην ήταν ασφαλής.
Η πιο σοβαρή από τις κατηγορίες επισύρει ισόβια φυλάκιση. Η διαδικασία άρχισε με την παρουσίαση στο δικαστήριο κομματιών του μοιραίου αεροσκάφους που μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα.-

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york