Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΝΤΙΝΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ


Κεντρικός εισηγητής στην Οικονομική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, στην συνεδρίαση που πραγματοποιείται στο Παρίσι.
Η έκθεση την οποία εισηγείται ο κ. Ντίνος Βρεττός είναι «Πλούτος ευημερία και ευζωία», αναμένεται να επικυρωθεί από την Οικονομική Επιτροπή και στην συνέχεια να υιοθετηθεί από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον προσεχή Ιανουάριο.

Κεντρικό θέμα της εισήγησης είναι ο νέος προσανατολισμός που θα πρέπει να αποκτήσουν οι δείκτες μέτρησης της ευμάρειας και της ευζωίας, θέμα ζωτικής σημασίας ιδιαίτερα για την περίοδο της γενικευμένης οικονομικής κρίσης που διανύουμε.
Η εισήγηση προτρέπει ουσιαστικά τα Κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης να προσμετρήσουν τα νέα ζητήματα στην διαδικασία διαμόρφωσης των νέων δεικτών.
«Για να διασφαλίσουμε την ευμάρεια και την ευζωία των Ευρωπαίων πολιτών, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση θα πρέπει να προτρέψει τα Κράτη Μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης να λάβουν σοβαρά υπόψη τα παρακάτω:
• Τα περιβαλλοντικά ζητήματα , που αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα, για την ευμάρεια των κοινωνιών.
• Τα θέματα υγείας των Ευρωπαίων πολιτών και την ανάγκη επέκτασης της προσβασιμότητας στην δημόσια υγεία.
• Την συνεχή διεύρυνση των ανισοτήτων και την επιδείνωση της κοινωνικής ευμάρειας , ως πρώτες συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
• Την ανάγκη ενίσχυσης της δημοκρατίας και συμμετοχικότητας, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον έλεγχο της διαφθοράς.
• Την ανάγκη παροχής υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης προκειμένου να έχουμε καλά πληροφορημένους πολίτες και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσα στο διεθνοποιημένο περιβάλλον».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york