Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Εγκαίνια βρεφονηπιακού σταθμού Ραφήνας

Εγκαινιάστηκε από τον Νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρή και τον Δήμαρχο Ραφήνας Ανδ. Κεχαγιόγλου, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Ραφήνας, ένα έργο που εντάσσεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Νομαρχία Ανατ. Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Κοινότητες για την αναβάθμιση των κοινωνικών υποδομών της περιοχής.

Στην ομιλία του, μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Δήμαρχος Ραφήνας Α. Κεχαγιόγλου αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία του Δήμου και της Νομαρχίας για την γρήγορη ολοκλήρωση του βρεφονηπιακού σταθμού που, όπως τόνισε, αποτελεί πραγματικό στολίδι για την περιοχή του. Στο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Λ. Κουρής ανέφερε ότι ο νέος σταθμό που εγκαινιάζεται προσθέτει έναν ακόμη κρίκο στο δίκτυο κοινωνικών υποδομών που δημιουργεί η Νομαρχία σε όλη την Ανατολική Αττική. Στη συνέχεια επεσήμανε ότι οι δομές των σταθμών αυτών βοηθούν άμεσα και αποτελεσματικά την μητέρα, και ιδιαίτερα την εργαζόμενη, στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία και γι΄ αυτό η προσπάθεια αυτή της Νομαρχίας θα συνεχισθεί και θα διευρυνθεί σε στενή πάντα συνεργασία με τις δημοτικές και κοινοτικές αρχές.

Το διώροφο κτήριο διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και παιδαγωγικό υλικό, πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, με συνολική επιφάνεια 500 περίπου τετραγωνικών μέτρων, είναι κατάλληλα εξοπλισμένο (χώροι φιλοξενίας, χώροι σίτισης, κουζίνα, πλυντήριο, εποπτικό υλικό) ώστε να μπορεί φιλοξενεί και να σιτίζει περίπου 80 βρέφη και νήπια. Ο βρεφονηπιακός σταθμός διαθέτει αύλειο χώρο συνολικής επιφάνειας 500 περίπου τετραγωνικών μέτρων, μέρος του οποίου έχει διαμορφωθεί σε παιδική χαρά που καλύπτει τις προδιαγραφές ασφαλείας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 910.000 Ευρώ και χρηματοδοτήθηκε κατά 60% από την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και κατά 40% από τον Δήμο Ραφήνας.

Στα εγκαίνια του Βρεφονηπιακού Σταθμού Νέας Μάκρης παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θ. Λεβέντης, οι βουλευτές Π. Ασπραδάκης και Ν. Καντερές, ο Δήμαρχός Μαραθώνα Σπ. Ζαγάρης, οι αντινομάρχες Γ. Ξηντάρας, Γ. Πλακίτσης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Ν. Πέππας, Ε.Ράπτης, οι Αντιδήμαρχοι Β. Πιστικίδης, Δ. Τσεβά, Δ Φαφούτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Μυτιληναίος, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york