Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Αφιέρωμα στην Μεγάλη του Γένους Σχολή

Εκδήλωση με πολιτισμική εκπαιδευτική και εθνική διάσταση

Εξαιρετική και ιδιαίτερα επιτυχημένη στους στόχους της αποδείχτηκε η εκδήλωση οικονομικής υποστήριξης της Μεγάλης του Γένους Σχολής και των μαθητών της που διοργάνωσε το Πνευματικό & Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλλήνης, σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιών Κατοίκων Παλλήνης "Ο ΠΑΛΛΗΝΕΥΣ" και τον Σύλλογο Φίλων της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της πρόέδρου του ΠΠΚΔΠ κας Καίτης Γκόνου Πετράκη, που μίλησε για αφιέρωμα μνήμης ευχαριστώντας θερμά τους συνδιοργανωτές. Στη συνέχεια ακολούθησε η σύντομη παρέμβαση της προέδρου του «ΠΑΛΛΗΝΕΑ» κας Μελπομένης Πέτρου και η σύντομη ομιλία του κ. Φάνη Βασαγιώργη, προέδρου των αποφοιτησάντων της Σχολής.

Μετά τους χαιρετισμούς το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Σπύρος Κωνσταντάς ο οποίος ανέδειξε το πνευματικό έργο της σχολής αλλά και την αποστολή της. Είπε συγκεκριμένα: «Η λειτουργία της Μεγάλης του Γένους Σχολής σηματοδοτεί την όσμωση πολιτισμών, ανθρώπων και ιδεών, αλλά και τη βάση για διάλογο των θρησκειών. Κάτι που αποτελεί ζητούμενο στην παγκόσμια σκηνή, έτσι ώστε μέσα σε πνεύμα κατανόησης και διαλόγου να ξεπεραστούν οι διαμάχες και οι έριδες κάθε είδους, με στόχο την παγκόσμια ειρήνη και την συναδέλφωση των λαών»

Ο κ. Κωνσταντάς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Δ.Σ και τα μέλη του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικό συλλόγου Παλαιών Κατοίκων, «Παλληνέα», καθώς και τον Σύλλογο Φίλων της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής,

Ο Δήμαρχος Παλλήνης κάλεσε στο βήμα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαο, ο οποίος στήριξε με την τιμητική του παρουσία την εκδήλωση αλλά και εμπράκτως με την αγορά εισιτηρίων.

Ακολούθησε η ενδιαφέρουσα και αναλυτική ομιλία του κ. Νεοκλή Σαρρή, καθηγητή της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας με αναφορές ιστορικού περιεχομένου και ανεπανάληπτες προσωπικές μαρτυρίες, αποτέλεσμα της φοίτησης και του ίδιου στην Μεγάλη του Γένους Σχολή. Το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του εντοπίστηκε στην ανάγκη να διατηρηθεί η Σχολή και να συνεχίσει το πολύπλευρο πνευματικό της έργο.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης που επακολούθησε, με τραγούδια από την Πόλη έδωσε μια πρόσθετη συγκινησιακή ατμόσφαιρα στο αφιέρωμα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Παλλήνης.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο κ. Σπύρος Καζιάνης

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση.

Τα έξοδα της εκδήλωσης καλύφθηκαν εξολοκλήρου από τον Δήμο Παλλήνης ενώ το ποσό που συγκεντρώθηκε θα δοθεί για τις υποτροφίες των αποφοίτων της Σχολής.

Ήταν αναμφισβήτητα μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης αλλά και μια πρωτοβουλία με ευρύτερες διαστάσεις, Πολιτισμικές, Εκπαιδευτικές και Εθνικές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york