Συνεδρίασε το Δ.Σ. Παλλήνης, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, όπου ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα του τύπου για το Κτήμα Καμπά, προσπαθώντας να εξηγήσει ότι παραβρέθηκαν στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΟΡΣΑ την ημέρα που έπαιρνε απόφαση για την αλλαγή χρήσης του κτήματος, γιατί ο ίδιος το είχε ζητήσει. Δεν έκανε τίποτα άλλο δε, από το να τους ενημερώσει για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Εμείς υποστηρίξαμε την απόφαση του Δ.Σ.
Για το Κτήμα Καμπά»
Πριν μπουν στην ημερήσια διάταξη ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα γύρω από το Κτήμα Καμπά και στον τοπικό και στον ημερήσιο Τύπο, εξηγώντας ότι δεν είναι όπως τα γράφουν, αφού ο ίδιος βρέθηκε στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας την ημέρα της συνεδρίασης, γιατί το είχε ζητήσει και ειδοποιήθηκε.
Η εκτελεστική Επιτροπή δεν είναι διορισμένη, αποτελείται από εκπροσώπους της Τ.Α. του Τεχνικού Επιμελητηρίου, της ΚΕΔΚΕ κλπ. Σ’ αυτή την επιτροπή παραβρέθηκα, γιατί εγώ είχα ζητήσει να ειδοποιηθούμε, μαζί με την κ. Λεβαντή.
Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι «δεν κάναμε τίποτα άλλο από το να αναπτύξουμε τις θέσεις μας, όπως είχαμε υποχρέωση να το κάνουμε, όπως έχουν ψηφιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε κάτι άλλο. Ενώ ταυτόχρονα ζητήσαμε την απόλυτη δέσμευση της Εκτελεστικής Επιτροπής ότι αυτή η απόφαση θα ενσωματωθεί στην οποιαδήποτε απόφασή τους, γιατί έστω παράλειψη έστω και μιας παραγράφου απ’ αυτό που ζητάει ο Δήμος Παλλήνης, θέλει το Δ.Σ. του Δήμου, θα θεωρήσουμε ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση εκ μέρους του. Το ξεκαθαρίσαμε αυτό και η κ. Λεβαντή, όσον αφορά την παρουσία μας εκεί.
Εντολές δεν παίρνουμε από κανέναν Υπουργό ή κανέναν Υφυπουργό ή παραϋπουργό. Ούτε εμείς, ούτε πιστεύω ο ΟΡΣΑ.
Δεν έχει υπογραφεί από κανέναν Υπουργό. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της νυν κυβέρνησης και της νέας Υπουργού τι θα πράξει σχετικά με το Κτήμα Καμπά.
Η Παλλήνη έχει ανοιχτά σοβαρά θέματα, το Καμπά, τη ΔΕΗ, το Στρατόπεδο Λάμπρου, το Λόφο Λεβίδη.
Παραλαβή Προκαταρτικής μελέτης αποχέτευσης με βιολογικό καθαρισμό, είχε το Δ.Σ. ως θέμα συζήτησης.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα ότι έχει γίνει ένα προσχέδιο και υπάρχει προς συζήτηση πρόταση για κοινό βιολογικό με το Δήμο Σπάτων.
Εχει ολοκληρωθεί η μελέτη, αλλά σήμερα έχει έρθει για παραλαβή της. Και πρέπει να γίνει συζήτηση με την ΕΥΔΑΠ. Υπάρχει και μια πρόταση συνεργασίας για κοινό βιολογικό με το Δήμο Σπάτων και το συζητάμε.
Η μελέτη περιλαμβάνει δύο προτάσεις και δύο χωροθετήσεις βιολογικών. Εναν στο κτήμα Καμπά και έναν στη νότια πλευρά του ρέματος.
«Μπορεί να γίνει και μέσα στον κέντρο της πόλης, χωρίς να ενοχληθεί κανείς», εξήγησε ο Δήμαρχος και τόνισε ακόμη ότι, με την τελευταία ΚΥΑ που υπάρχει, έχει το δικαίωμα εφ’ όσον υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη των υγρών που προκύπτουν από την επεξεργασία των λυμάτων, να χρησιμοποιηθούν και τα ρέματα, εφ’ όσον συμφωνήσουν οι τεχνικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες περιβάλλοντος.
Ο Θ. Γκοτσόπουλος, αφού δήλωσε ότι «είμαστε όλοι σύμφωνοι», επεσήμανε ότι έχουν καθυστερήσει. «Εμείς κάναμε 3 ερωτήσεις για το θέμα, σημειώνοντας ότι περνάει ο καιρός.
Τον Ιούνιο του 2006 είχαμε κάνει μία πρόταση στην Περιφέρεια, μήπως μας χρηματοδοτήσει μελέτες για το βιολογικό της πόλης. Η Περιφέρεια μάς απάντησε έναν χρόνο μετά. (σ.σ. είναι οι αγκυλώσεις που λέμε).
«Εχω χάσει την ελπίδα μου ότι θα γίνει ένας μεγάλος βιολογικός καθαρισμός. Αρα πρέπει να πάμε μόνοι μας ή με τα Σπάτα. Χάσαμε τρία χρόνια και πολύ φοβάμαι ότι θα αργήσει πολύ και η νέα κυβέρνηση να το προχωρήσει», κατέληξε ο Θ. Γκοτσόπουλος. Πρότεινε δε να γίνει μία συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τον βιολογικό για να πάρουν συγκεκριμένες αποφάσεις.
«Δεν υπήρχε πολιτική βούληση, ούτε από το κράτος, ούτε από τη Νομαρχία, ούτε από τη Δημοτική Αρχή. Αν δεν υπάρξει μια κοινή στάση όλων, για τη λύση του σοβαρού αυτού προβλήματος, τότε θα συνεχίσει να διαιωνίζεται», επεσήμανε ο Αν. Μπουντουβάς.
«Στη διαφορετική προσέγγιση δεν σημαίνει ότι αντιπολιτευόμαστε», ήταν η απάντηση του Γ. Σμέρου προς το Δήμαρχο, ο οποίος χαρακτήρισε απαισιόδοξη την προσέγγιση της Π. Ζινέλη για το θέμα λέγοντας «μπορείτε να βλέπετε το ποτήρι μισοάδειο, αλλά θέλετε και να το τρυπήσετε».
Τί έχουμε κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια; Αναρωτήθηκε ο Γ. Σμέρος. Είστε πρόεδρος και στην Μαραθώνια Αναπτυξιακή και θα μπορούσατε να κάνετε κάτι. Αν δεν υπάρξει η πολιτική βούληση, όσες μελέτες και να βγουν, απλά θα μένουν μελέτες, συνέχισε ο Γ. Σμέρος και πρότεινε κοινά δημοτικά συμβούλια με τους Δήμους για να δρομολογήσουν το θέμα.
Ο Δήμαρχος κλείνοντας επανέλαβε ότι γνωρίζει το θέμα γιατί το χειρίζεται από την πρώτη ακόμη δημαρχιακή του θητεία. «Και είναι το μόνο θέμα που δεν πρέπει να δημιουργήσουμε ομιχλώδες τοπίο», είπε.
«Οκτώ Δήμοι δεν βρεθήκαμε ποτέ μαζί να διεκδικήσουμε, με αποφάσεις των Δημοτικών μας Συμβουλίων, έξω από τα Υπουργικά γραφεία.
Η Ε.Ε. ζητάει αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, για να προχωρήσει, αλλά οι Δήμαρχοι φοβούνται να τις πάρουν.
Αρνήθηκαν να εκδώσουν δημοτικές αποφάσεις πολλοί Δήμαρχοι. Φοβήθηκαν πολιτική ευθύνη, ολοκλήρωσε ο Δήμαρχος.
Είμαστε 8 Δήμοι. τέσσερις παράλιοι και 4 πιο μέσα.
Η Λούτσα δεν την ενδιαφέρει καθόλου. Το Πικέρμι έχει προβλήματα με την Καλλιτεχνούπολη και δεν παίρνει αποφάσεις.
http://ebdomi.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου