Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης γρίπης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συζήτηση που οργάνωσε η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής προκειμένου να ενημερωθούν οι Δήμοι και οι Κοινότητες, οι κρατικές υπηρεσίες και οι λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς της περιοχής για το Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της γρίπης Α (Η1Ν1)
Στην εισαγωγική ομιλία του ο Νομάρχης Λ. Κουρής τόνισε ότι η αντιμετώπιση της νέας γρίπης αποτελεί πρόκληση ευθύνης για την κοινωνία μας συνολικά αφού πρόκειται για να ένα δυσχερές ιατρικό φαινόμενο με πολλαπλές επιπτώσεις. Πρώτος στόχος, επεσήμανε στη συνέχεια, πρέπει να είναι ένα πλέγμα μέτρων και δράσεων για την προστασία της υγείας των πολιτών με το μικρότερο κοινωνικό κόστος. «Σε αυτό αποβλέπει το Τοπικό Σχέδιο Δράσης που ετοίμασαν τα στελέχη της Νομαρχίας» κατέληξε ο Νομάρχης Λ. Κουρής, «ώστε με ψυχραιμία και πειθαρχία να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα.»

Στη συνέχεια ο ιατρός της Νομαρχίας Ι. Κλεινάκης αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του Τοπικού Σχεδίου Δράσης, το οποίο προβλέπει 80 εμβολιαστικά κέντρα στους 44 Δήμους και Κοινότητες της Ανατολικής Αττικής. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τα εμβολιαστικά αυτά κέντρα για να λειτουργήσουν σε δύο βάρδιες όπως προβλέπεται, απαιτούν την πρόσληψη σημαντικού αριθμού προσωπικού (320 ιατροί, 1600 περίπου νοσηλευτές και λοιπές ειδικότητες) αλλά και εξοπλισμό, και μέχρι σήμερα δεν έχουν διευκρινιστεί οι διαδικασίες πρόσληψης και προμήθειας αντίστοιχα.

Μετά την ανωτέρω εισήγηση οι παριστάμενοι εκπρόσωποι του ΚΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου κ Πρόληψης Νοσημάτων) Δ. Ηλιόπουλος και Ν. Βαρελή απάντησαν σε ερωτήσεις και θέματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε:

•Η ανάγκη ξεχωριστής μέριμνας για τους χώρους των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών
•Η συστηματική ενημέρωση του προσωπικού των εργαζομένων σε επιχειρήσεις.
•Η συνεχής προσαρμογή και επικαιροποίηση του σχεδίου δράσης στα νέα κάθε φορά δεδομένα.


Τα θέματα που τέθηκαν κατά την ενημερωτική συνάντηση (αναζήτηση εναλλακτικών χώρων ως εμβολιαστικών κέντρων, διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού και προμήθειας υλικών, πρόσθετες διαδικασίες ενημέρωσης κλπ) θα σταλούν στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου, να υπάρξουν οι αντίστοιχες αποφάσεις.

Μετά το τέλος της συνάντησης οι εκπρόσωποι των φορέων παρέλαβαν επιπλέον ενημερωτικό υλικό ( αφίσες, φυλλάδια κλπ) για την ενημέρωση του κοινού.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι Αντινομάρχες Γ. Ξηντάρας, Αθ. Αυγερινός, Π. Ευαγγελίου, Ν. Πέππας, Γ. Πλακίτσης, η Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατ. Αττικής Μ. Κατσιμίχα, η γραμματέας του Νομ. Συμβουλίου Αγγ. Γκιόκα, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι, Ιππ. Κοκκινόπουλος και Ανδρ. Τσάκωνας, ο Γ.Γ. της Νομαρχίας Δ. Ζεγγίνης, υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Υγείας, Πρόνοιας και της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας, εκπρόσωποι των Δήμων και Κοινοτήτων της Ανατ. Αττικής, του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής, των Διευθύνσεων Α'Βάθμιας και Β'Βάθμιας Εκπαίδευσης, των Αστυνομικών Διευθύνσεων ΒΑ Αττικής, ΝΑ Αττικής και Δυτ. Αττικής του Λιμεναρχείου Λαυρίου και της Ένωσης Εταιριών Ανατολικής Αττικής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york